Nicolaas Boys buigt vroege achterstand om en slaat in slotfase toe

De Zilk | Binnen tien minuten keek Nicolaas Boys tegen een 2-0 achterstand. In de daaropvolgende tachtig minuten herpakten de Nieuwveners zich knap, kwam het niet alleen langszij, maar wist het in de slotfase zelfs de overwinning te pakken: 2-3.

Nicolaas Boys begon met dezelfde opstelling als vorige week toen er met 3-0 werd gewonnen van Voorschoten ’97. “Never change a winning team” moet Dijar Kasim gedacht hebben. Toch kreeg de ploeg – die vorige week dus de nul hield – al snel een teleurstelling te verwerken. De wedstrijd was amper vier minuten oud toen Van Nispen al op een 1-0 voorsprong kwam. Bij een vrije trap werd er door de Nicolaas Boys defensie niet goed geanticipeerd op de lopende mensen en de bal werd vervolgens door Rico Geerling achter de verslagen Tim Stouten gekopt. Vijf minuten later werd de score verdubbeld. Ditmaal sloegen de geel-roden via Dorus van der Voort uit een counter toe, waarbij de restverdediging van “de boys” niet goed opgesteld stond: 2-0. Nicolaas Boys moest dus al vroeg in de reparatiemodus, maar dat deed men naar hartelust. Het veldspel van de Nieuwveners was goed, echter duurde het tot de achtendertigste minuut voordat de aansluitingstreffer viel via Jim Janmaat: 2-1. Daarvoor had men al een behoorlijk aantal kansen onbenut gelaten.

‘We hebben tachtig minuten op de helft van de tegenstander gespeeld’

Peter Burgmeijer | Aanvoerder Nicolaas Boys

In de tweede helft dicteerde Nicolaas Boys opnieuw. Twintig minuut voor tijd viel dan eindelijk de gelijkmaker en opnieuw was Jim Janmaat de bejubelde man. Vlak voor tijd kreeg Nicolaas Boys loon naar werken. Een lange bal van achteruit werd door de rechtervleugelverdediger van de thuisploeg volledig verkeerd ingeschat, hierdoor kreeg Finn Janmaat een vrije doortocht richting het doel van doelman De Jong en hij maakte hier dankbaar gebruik van: 2-3. ‘Een dikverdiende overwinning. Na de vroege achterstand hebben we tachtig minuten op de helft van Van Nispen gespeeld. Door onoplettendheden sta je al vroeg met 2-0 achter, gelukkig wisten we het precies op tijd om te keren’, aldus aanvoerder Peter Burgmeijer.

Door deze overwinning heeft Nicolaas Boys een sprongetje op de ranglijst gemaakt. Zo is het Voorschoten ’97 en Van Nispen gepasseerd en staat het inmiddels op de elfde plaats. Zwanenburg en WVC staan echter alleen op doelsaldo boven de Nieuwveners. De volgende wedstrijd is echter bij Bloemendaal, de nummer twee van de ranglijst. Eerst heeft men echter een weekje rust, aangezien volgende week een inhaalronde op het programma staat.

Tim Stouten; Jordy van Eijk (60. Roy de Jong), Luke van Veen, Rik Verkerk, Tom van Gils (70. Rob de Boer); Joost Verkerk, Peter Burgmeijer ©, Finn Janmaat, Ravi Pijper; Jim Janmaat, Sjef de Groot

Foto’s Kees Verhaar (klik hier voor meer foto’s)