TAVV laat dure punten liggen tegen Blauw-Zwart

TAVV | In de strijd om het kampioenschap heeft TAVV twee dure punten laten liggen. Doordat koploper FC Oudewater met 1-0 onderuit ging bij VVSB had men zichzelf op vijf punten van de lijstaanvoerder kunnen zetten. De blauw-witten speelden echter op eigen veld met 2-2 gelijk tegen Blauw-Zwart.

Jeffrey Pieterse: ‘We begonnen vrij goed aan de wedstrijd en kregen na één minuut al een grote mogelijkheid via Eric van der Hout. Daarna kregen we ook kans op kans, alleen werden ze allemaal net niet goed uitgespeeld of ontbrak de scherpte in de afronding. Daarna kregen we hem op een ongelukkig manier tegen waardoor we op een 0-1 achterstand kwamen. Gelukkig maakten we een minuut later alweer gelijk. Een crossbal van Yannick Otto over de hele belandde bij Donny van der Neut, deze lag hem breed op Eric die hem binnen kon koppen waardoor we met 1-1 de rust in gingen.’

‘Het is extra zuur als je ook nog hoort dat Oudewater weer verloren heeft’

Jeffrey Pieterse | Middenvelder TAVV

‘De tweede helft was van onze kant wat minder, we hadden ook wat minder kansen maar ze waren er wel degelijk. Opnieuw kwamen we op achterstand, ditmaal door een penalty. Gelukkig maakten we een paar minuut voor tijd via opnieuw Eric de 2-2 en eigenlijk moeten we dan ook blij zijn met een punt. Maarja, dat zijn we natuurlijk niet als je speelt tegen de nummer tien van de ranglijst. En dan is het ook nog extra zuur als je hoort dat Oudewater weer verloren heeft en dat Alphia wel won.’

Dinsdagavond speelt TAVV de uitwedstrijd tegen diezelfde Alphenaren. Alphia is door de tweede achtereenvolgende nederlaag van FC Oudewater de koploper tot op twee punten genaderd en wil minimaal de druk op de lijstaanvoerder blijven houden.

Rodney Pater; Jesse Modderaar (80. Lars van der Pijl), Sebas van der Voorn, Yannick Otto, Chiel Konings; Björn Valentijn (70. Robin van Koert), Jeffrey Pieterse, Nick Straver, Dorus Boddeke (70. Randy Verwoerd); Donny van der Neut, Eric van der Hout