Aarlanderveen herstelt zich voor rust van enorme kater

Aarlanderveen | De 6-1 nederlaag tegen buurman Nieuwkoop was er flink ingehakt bij de ploeg van Sander van Dijk. Desondanks moest men de rug zien te rechten en de wedstrijd van vorige week zo snel mogelijk zien te vergeten. Dat deed men met verve, want hekkensluiter FC VVC werd op een 2-0 nederlaag getrakteerd, een stand die bij rust al was bereikt.

Aarlanderveen speelde een eerste helft die men dit seizoen wel vaker heeft laten zien. Het was dominant aan de bal en met goed veldspel werden de bezoekers van het kastje naar de muur gespeeld. Na vijfenveertig minuten stond er dan ook een verdiende 2-0 voorsprong op het scorebord. De 1-0 was van Killian Bouwhuis, hij kopte een corner van Thom Nouwens in de touwen. Jorn Poelwijk verdubbelde de score. Een voorzet van Alessio van der Straaten belandde bij de tweede paal, die daar door Bouwhuis opnieuw werd voorgebracht, waarbij Poelwijk voor het laatste zetje zorgde bij een van richting veranderde doelpoging.

‘Na vorige week hadden we wel wat recht te zetten en dat is denk ik wel goed gelukt’

Sander van Dijk | Trainer Aarlanderveen

Na de rust hoefde Aarlanderveen niet meer en probeerde VVC er nog iets van te maken. Toch kwam de thuisploeg nauwelijks meer in de problemen. De ploeg uit Nieuw-Vennep moet zich er echter neerleggen dat men volgend seizoen een treetje lager gaat spelen, ook al is het spreekwoordelijke doek nog niet officieel gevallen. Door de overwinning blijft Aarlanderveen de nummer vijf op de ranglijst en heeft men nog altijd kans om de nacompetitie te halen.

Aarlanderveen oefenmeester Sander van Dijk was tevreden met wat hij zag. ‘We hadden na vorige week wel wat recht te zetten en dat is denk ik wel goed gelukt. Zeker de eerste helft waren we heel dominant en stonden we terecht met 2-0 voor. In de tweede helft kregen we het iets lastiger, maar het is wel lekker om de drie punten weer eens te pakken.’