TAVV kent belangen van degradatiekraker niet

Leiden | Na de winterstop heeft TAVV langzamerhand de weg naar boven ingezet. Op voorhand leek de uitwedstrijd bij DoCoS – de nummer dertien van de ranglijst – dan ook de ideale wedstrijd om de definitieve aansluiting met de ploegen boven zich te vinden. Er volgde echter een ontluisterende nederlaag.

De belangen waren groot aan de Haagse Schouwweg in Leiden. DoCoS wist dat ze bij een overwinning de Ter Aarders definitief achter zich zouden laten en voor TAVV was het dus eigenlijk het laatste redmiddel om eventuele degradatie te kunnen ontlopen. TAVV gaf echter vanaf het beginsignaal niet thuis. ‘Het was niet goed van onze kant. We waren niet scherp, toonde weinig beleving en de inzet was ook minimaal. Het meest erge is eigenlijk dat dit onze laatste kans was om mee te blijven doen en dan geven we het zo weg. Zwaar klote’, aldus een ontgoochelde Kevin van Wijk, de rechtermiddenvelder die TAVV de laatste weken bij de hand nam.

‘Dit was eigenlijk onze laatste kans om mee te blijven doen en dan geven we het zo weg. Zwaar klote.’

Kevin van Wijk | Middenvelder TAVV

Desondanks leek TAVV met een 0-0 stand de rust te halen, maar op slag van rust kopte Chris van Empel de openingstreffer binnen vanuit een corner.

In de vierenzestigste minuut verdubbelde Lars de Ridder de score en vanaf dat moment was het geloof in een goed resultaat helemaal verdwenen bij TAVV. Frenk van der Kleij hoopte het tij nog te kunnen keren met een dubbele wissel, maar in de laatste tien minuten liep DoCoS via Shairon Mhanni en nogmaals Chris van Empel uit naar een 4-0 overwinning.

Met nog zes wedstrijden te spelen en acht punten achterstand op de ‘veilige’ nacompetitieplaats lijkt TAVV handhaving in de tweede klasse te kunnen vergeten. Over twee weken komt titelkandidaat UVS op bezoek aan Sportpark Aardam West. TAVV moet dan wel uit een heel ander vaatje kunnen tappen om enigszins kans te maken op een goed resultaat. Echter heeft men twee weken de tijd om de ploeg bij elkaar te rapen en de neuzen dezelfde kant op te krijgen.

Opstelling TAVV:
Edwin Pieterse; Boris Zornig, Lars van der Pijl ©, Jesse Modderaar, Chiel Konings (70. Mitchel van Wijk); Kevin van Wijk, Stan Smoorenburg, Donny van der Neut (70. Mitch Keijzer), Randy Verwoerd; Nick Straver, Yassine El Mariami

Bekijk hier de uitslagen en de stand

Foto: Twitter DoCoS

Roy Fransen, Bryan de Bruin, Alphia, NSV'46, 0172SPORT

NSV’46 moet zeer ruime nederlaag slikken

Aarlanderveen lijdt zeldzaam puntverlies op Sportpark Polderpark