Aarlanderveen lijdt zeldzaam puntverlies op Sportpark Polderpark

Aarlanderveen | Sinds enkele weken durft men in Aarlanderveen het woord kampioenschap in de mond te nemen. In de thuiswedstrijd tegen SJC was er echter weinig van de kampioensploeg terug te zien. Het mocht blij zijn dat er na negentig minuten een 1-1 eindstand op het scorebord stond.

Aarlanderveen begon op een slecht speelveld wat onwennig aan de wedstrijd. Waar Aarlanderveen normaal gesproken verzorgd voetbal op de mat legt, bleef dat ditmaal uit, mede door het hobbelige veld. De zebra’s uit Noordwijkerhout profiteerden hiervan en kenden een droomstart door na twaalf minuten spelen op een 0-1 voorsprong te komen. Na een half uur spelen wist de thuisploeg een aantal kansen te creëren, maar de uitblinkende Sven Vinkeles hield zijn ploeg in die fase op de been, waardoor Aarlanderveen bij rust tegen een achterstand aan keek.

In de tweede helft kwam Aarlanderveen feller uit de startblokken en deed men er alles aan om de gelijkmaker op het scorebord te zetten. Na achtenvijftig minuten viel deze uit een makkelijk gegeven strafschop. Bij afwezigheid van clubtopscorer Aziz El Bouazatti nam Elias Karmiris dit buitenkansje voor zijn rekening: 1-1.

In het laatste half uur ging de thuisploeg op jacht naar de overwinning, echter ontbrak vaak de eindpass of werd er onzorgvuldig afgewerkt. ‘De keeper van SJC speelde de wedstrijd van zijn leven, maar uiteindelijk moet je gewoon reëel zijn en constateren dat we over de hele wedstrijd gezien te weinig energie erin hebben gestoken. Wij hebben geen ploeg die op 95% een wedstrijd kan winnen, dus moet je kritisch in de spiegel kijken en zorgen dat we er op zes april weer staan tegen Meerburg’, aldus hoofdtrainer Arjen Linstra.

‘We moeten kritisch in de spiegel kijken en zorgen dat we er op zes april weer staan’

Arjen Linstra | Hoofdtrainer Aarlanderveen

Jorn Poelwijk, met vijftien doelpunten de nummer drie in de strijd om de Intersport Twinsport Topscorers Troffee, was onaangenaam verrast door het zeldzame puntverlies: ‘Het was een slechte wedstrijd van onze kant en het zat er eigenlijk de hele wedstrijd niet in. We mogen dan ook blij zijn dan we er nog 1-1 van hebben gemaakt. Het is dan wel weer mooi dat we nog verder uitlopen op de concurrentie, maar toch wil je zelf gewoon winnen’.