Roy Fransen, Bryan de Bruin, Alphia, NSV'46, 0172SPORT

NSV’46 moet zeer ruime nederlaag slikken

Alphen aan den Rijn | In de thuiswedstrijd begin dit jaar hield het aluminium de Noordenaren meermaals van een overwinning af, vandaag werd de ploeg van Dennis van den Ing na rust pijnlijk naar de slachtbank geleid door een veel sterker Alphia. In Alphen aan den Rijn werd er met maar liefst 6-0 verloren.

Dat er deze middag pas na de verplichte onderbreking voor het eerst een doelpunt viel te noteren zou je een klein wonder kunnen noemen. Vooral de thuisploeg noteerde legio kansen maar had het vizier niet op scherp staan het eerste bedrijf. Meermaals werd er in kansrijke positie ruim over het doel van Bas Kalshoven gemikt of kon de goed spelende sluitpost redding brengen. Alphia was duidelijk de betere ploeg, de gevaarlijkste momenten van de bezoekers kwamen voort uit snel uitgevoerde counters.

Na rust meldde de Alphenaren zich al snel voor Kalshoven maar een levensgrote kans werd wederom verprutst. NSV’46 was in deze fase een klein kwartier de betere ploeg en vond voetballend de vrije man door de as van het veld. Voorin werd de bal ook beter vastgehouden waardoor de druk op de Alphense defensie enigszins toenam. Cas van der Hoorn was in de vijftigste minuut dichtbij de openingstreffer maar zijn schot, na schitterend voorbereidend werk van Daan Koot de bal vanuit de lucht dood lag en mee gaf aan Van der Hoorn, ging voorlangs.
Trainer Dennis van den Ing hoopte dat zijn ploeg net even dat gelukje had om op voorsprong te komen. ‘De eerste helft hebben we door hard te werken de rust weten te bereiken met 0-0, dan hoop je dat je ze na rust pijn kan doen waardoor ze nog meer moeten komen. Dan moet zo’n kans van Cas net even binnenvallen. We kozen er bewust voor iets dieper te gaan staan en we begonnen sterk maar na de openingstreffer was het eigenlijk niet veel meer.’

‘We verliezen het vandaag op persoonlijke duels, waardoor we geen moment echt lekker in de wedstrijd hebben gezeten’

Dennis van den Ing – Trainer NSV’46

Negen minuten na de kans van Van der Hoorn brak Alphia de ban en daarmee misschien dus ook wel het verzet van de Noordenaren. Zeker toen een minuut later Kevin Fransen met een lelijke hoofdwond de strijd moest staken. Nadat hij de bal wegkopte werd hij geraakt door de noppen van Remco Zuijdervliet en kon hij linea recta richting de HAP alwaar de wond op het voorhoofd kon worden gelijmd. Juist Fransen hield de boel nog een beetje bij elkaar en dit werd hierna duidelijk zichtbaar.
Met nog een kwartier op de klok gaf spits Vincent Hoogervorst NSV’46 de definitieve nekslag door – vogelvrij – op aangeven van Dion Duurham de 2-0 binnen te tikken.

Alphia liet de bal in het vervolg makkelijk gaan en vond middels de crosspass steeds de vrije man. De crosspass waar Van den Ing vooraf en tijdens de rust nog zo op gehamerd had. ‘Alphia hanteert veel de wisselpass en dit wisten we. Door ze snel onder druk te zetten wilden we die crossbal eruit halen wat de eerste helft goed lukte. We verliezen het vandaag mijns inziens op persoonlijke duels. We werden veel te gemakkelijk afgetroefd waardoor we op het kwartier na de rust na geen moment echt lekker in de wedstrijd hebben gezeten. Op het laatst was het vooral mentaal erg zwak van onze kant.’

Vooral op linksbuiten Bryan de Bruin had de ploeg van Van den Ing geen antwoord de tweede helft. Hij creëerde menig kans en draaide bij vlagen de verdedigers van NSV’46 op de vierkante meter hor en dol. Onder meer dát en het mentale aspect resulteerde in nog vier tegentreffers in de laatste tien minuten én in een forse nederlaag voor de Noordense ploeg dat zich moet gaan richten op handhaving via de nacompetitie.