Aarlanderveen gaat als koploper naar Nieuwkoop toe

Aarlanderveen | Het duel tussen Aarlanderveen en RKDES leek op een doelpuntloos gelijkspel af te stevenen, totdat invaller Sallem Chemlali vlak voor tijd de winnende treffer voor zijn rekening mocht nemen.

Aarlanderveen-trainer Sander van Dijk: “Vanaf minuut één was duidelijk dat RKDES voor een punt kwam. Het is een erg stugge ploeg dat met veel man achter de bal speelt en er in de omschakeling snel uit probeert te komen. Maar tegen zo’n verdedigende ploeg is het dan ook moeilijk om kansen te creëren. Wel bleven we erg geduldig in balbezit en gaven we vrijwel niets weg”.

In de eerste helft vonden er dan ook geen noemenswaardige gebeurtenissen plaats, na de rust werden de bezoekers uit Kudelstaart wat sterker en leek men genoegen te moeten nemen met een punt. Totdat invaller Robin van der Pijl in de achtentachtigste minuut een goed blok op het middenveld zette, waardoor de teruggekeerde aanvoerder Thom Nouwens in balbezit kwam. Hij stuurde Killian Bouwhuis direct de diepte in, welke vervolgens de bal breed legde op de meegelopen Chemlali die de bal alleen nog maar binnen hoefde te lopen: 1-0.

“RKDES is een erg stugge ploeg dat met veel mensen achter de bal speelt”

Sander van Dijk | Trainer Aarlanderveen

In de resterende minuten en bijgetrokken extra tijd probeerde de luchtmacht van RKDES – dat dus een ploeg met veel lengte heeft – nog de gelijkmaker te forceren. Echter bleef de Aarlanderveen defensie op de been. “Vorig seizoen verloren we vaak op deze manier, dus het is lekker om nu zelf eens in de slotfase te winnen”, aldus Van Dijk.

Door deze overwinning gaat Aarlanderveen als medekoploper naar Nieuwkoop toe, waar dus volgende week de derby wordt afgewerkt. Met zeven punten uit drie wedstrijden kan men dan ook spreken van een uitstekende seizoensstart.