TAVV geeft zich nog niet gewonnen en verslaat RCL

Ter Aar | In de eerste elf wedstrijden voor de winterstop maakte TAVV slechts vier treffers. Deze productie werd bij de competitiehervatting direct verdubbeld en daarmee trok TAVV ook aan het langste eind tegen RCL: 4-2.

TAVV begon goed aan de wedstrijd en zaten de gasten uit Leiderdorp direct kort op de huid. Na een handsbal van de bezoekers kwam het ook nog eens vroeg aan de leiding. Linksback Chiel Konings wist deze elfmetertrap feilloos binnen te schieten. Het vertrouwen groeide zichtbaar bij de blauw-witten en na een goede aanval wist Kevin van Broekhoven de score zelfs te verdubbelen, de assist kwam hierbij op naam van Kevin van Wijk. Toch liet men RCL vlak voor rust terug in de wedstrijd komen toen het uit een vrije trap 2-1 werd.

“We hebben een goede groep en kunnen gewoon lekker voetballen”

Sebas van der Voorn over de kwaliteiten van TAVV

Na de rust kwam TAVV opnieuw goed uit de startblokken en na defensief geklungel kon Eric van der Hout er met de bal vandoor gaan en de marge weer op twee brengen. Voor Van der Hout, vorig seizoen nog winnaar van de Intersport-Twinsport Topscorers Troffee, was het pas zijn eerste seizoenstreffer. Toch was de wedstrijd nog niet direct beslist, want ook een fout in de verdediging van TAVV werd genadeloos afgestraft. Uiteindelijk wist aanvoerder Yannick Otto de wedstrijd in het slot te gooien door een mooi aangesneden corner van Donny van der Neut in de touwen te werken: 4-2.

Middenvelder Sebas van der Voorn was na afloop te spreken over de prestaties van zijn ploeg. “Ja dit was een heerlijke overwinning. Als zelfs Kevin van Broekhoven gaat scoren weet je dat het geluk aan onze kant zit, haha… Maar vandaag viel het eindelijk eens een keer de goede kant op. Een aantal tegenstanders konden het al niet geloven dat we op de laatste plaats stonden en dat werd vandaag andermaal bevestigd. We kunnen gewoon lekker voetballen en hopelijk kunnen we deze lijn nu doortrekken.”

Bij TAVV maakte Boris Zornig meer dan verdienstelijk zijn debuut in de basiself. Zornig is afkomstig uit de lagere elftallen en trainde de laatste weken al mee met de selectie van Dennis Tijssen.

Opstelling TAVV:
Rodney Pater; Boris Zornig, Lars van der Pijl (Youri Looyestijn), Yannick Otto ©, Chiel Konings; Kevin van Wijk, Sebas van der Voorn, Kevin van Broekhoven, Dorus Boddeke (Ahmed Sharief); Eric van der Hout (Sem van der Hoorn), Donny van der Neut

Bekijk hier de uitslagen en de stand

Foto’s Kees Verhaar (klik hier voor meer foto’s)

0172SPORT, NSV46-Meerburg

NSV’46 sleept overwinning uit het vuur tegen Meerburg

Nieuwkoop opent 2023 met zege op koploper Lugdunum