TAVV geeft riante 0-3 voorsprong uit handen bij Gouda

Gouda | In een knotsgekke wedstrijd is TAVV tegen een nieuwe zeperd aangelopen. Aan het bezoek bij Gouda hield men slechts een punt over, nadat men met tien man op een 0-3 voorsprong was gekomen.

Na amper vijf minuten spelen leek het al een zware middag voor TAVV te worden. Randy Verwoerd – stond in tegenstelling tot de vorige wedstrijden weer op zijn eigen nummer zes positie opgesteld – kon al snel inrukken met een directe rode kaart. De wegglijdende Verwoerd raakte bij een tackle namelijk niet alleen de bal, maar ook de enkel van de tegenstander. Scheidsrechter Obradovic twijfelde geen moment en trok de rode prent. Toch kwamen de tien van Dennis Tijssen in het restant van de eerste helft geen moment in de problemen. Het initiatief lag bij de thuisploeg, maar doelman Thomas Piket hoefde slechts sporadisch op te treden en hierdoor werd met een 0-0 stand de rust gehaald.

‘Wat een drama. In de laatste tien minuten maken ze er drie.’

Lars van der Pijl | Aanvoerder TAVV

In de tweede helft leek TAVV al snel op rozen te zitten. Eerst was het aanvoerder Lars van der Pijl die voor de openingstreffer zorgde. Robin van Koert verdubbelde daarna de score en Lyndon de Bruijn maakte er zelfs 0-3 van. Met nog tien minuten spelen leek er dan ook geen vuiltje aan de lucht, maar vanuit het niets kwam Gouda terug tot 2-3. Toch leek het ondertal van TAVV stand te houden, maar in de allerlaatste seconde viel ook nog de 3-3 achter de verbouwereerde Piket.

Aanvoerder Lars van der Pijl – die normaliter nog maar drie keer in actie zal komen voor TAVV doordat hij voor een half jaar naar Dubai vertrekt – kon na afloop het bizarre wedstrijdverloop nog maar amper bevatten. ‘Oh man, wat een drama was dit. In de laatste tien minuten maken ze er drie. Daarvan hadden er minimaal twee voorkomen moeten worden, dus daarvoor kunnen we onszelf alleen maar in de spiegel aankijken.’ De vorig seizoen zo onpasseerbare verdediging heeft al negen tegentreffers moeten incasseren, het stoppen van doelman Edwin Pieterse en rechtsback Kevin van Wijk lijkt dus flinke gevolgen te hebben gehad. Volgende week wacht de ‘topper’ tegen Aarlanderveen, echter is het momenteel een kraker onderin doordat beide ploegen vooralsnog flink teleurstellen.

Thomas Piket; Luke van Veen, Lars van der Pijl, Yannick Otto, Chiel Konings (Jesse Modderaar); Randy Verwoerd ©, Dorus Boddeke, Nick Straver (Mike Keijzer); Lyndon de Bruijn; Robin van Koert (Donny van der Neut), Eric van den Hout