Efficiënt DWO bezorgt Aarlanderveen nieuwe nederlaag

Zoetermeer | Vorige week kwam Aarlanderveen niet in actie doordat de thuiswedstrijd tegen CVC Reeuwijk werd afgelast door een onbespeelbaar veld. Voor Gerald van der Klok en zijn manschappen kwam deze afgelasting niet slecht uit, aangezien zij al sinds de voorbereiding over een overvolle ziekenboeg beschikken.

Ook op bezoek bij DWO moest Van der Klok het doen met een gehavende selectie. De spelers met pijntjes en zwaardere kwetsuren waren dus nog niet hersteld. DWO – dat vorige week ook niet in actie kwam – begon vol vertrouwen aan de wedstrijd en kwam al snel door een kopbal aan de leiding: 1-0. Bram Egberts – vandaag opgesteld als linkervleugelverdediger – deed daarna wat terug voor Aarlanderveen. Na een rush vanaf eigen helft schoof hij de bal beheerst in de lange hoek en tekende hij nog voor rust voor de gelijkmaker: 1-1.

‘Zij waren heel efficiënt, krijgen slechts drie kansen maar maken er daarvan twee’

Maico du Chatinier | Doelman Aarlanderveen

Na de rust – waarin Aarlanderveen op het veld moest blijven doordat er voor hen geen kleedkamer beschikbaar was en waarbij zij ook nog een regenbui moesten trotseren – begon men vol goede moed aan het tweede bedrijf, maar na amper tien minuten spelen kwam DWO opnieuw op voorsprong: 2-1. Vanaf dat moment was Aarlanderveen echter de bovenliggende partij en kreeg het een aantal goede kansen op de gelijkmaker. Een punt had men dan ook verdiend, echter moest men met lege handen de terugweg naar Aarlanderveen starten.

Doelman Maico du Chatinier hield een slecht gevoel over aan de nederlaag. ‘Dit is gewoon een kut nederlaag. Zij waren heel efficiënt, krijgen slechts drie kansen maar maken er daarvan twee. Wij hadden in de laatste twintig minuten minimaal de 2-2 moeten maken en dan had de 2-3 ook nog wel in de lucht gehangen. Het geluk was helaas niet aan onze zijde’.

Aarlanderveen moet dus voorlopig een pas op de plaats maken met slechts drie punten uit evenzoveel wedstrijden. Volgende week gaat men op bezoek bij buurman TAVV, dat nog slechter aan de competitie is begonnen. Een maand geleden had een ieder verwacht dat dit weleens een wedstrijd om de koppositie zou kunnen zijn, voorlopig is het niet meer dan een gevecht in de achterhoede.