NSV’46 zonder al te veel moeite langs Bodegraven

Noorden | Voor NSV’46 is er een reeks aangebroken waarin het moet laten zien dat ze mee willen doen om de prijzen. De eerste horde in de reeks tegen middenmoters en ‘de kleintjes’ uit deze competitie was het onderin bivakkerende Bodegraven. Dit bleek geen al te lastig karwei voor de mannen van coach Robert Swart.

Bodegraven trok fel van leer het eerste kwartier en liet zien dat men wel degelijk redelijk voetbal op de mat kan leggen. De bezoekers drongen de Noordenaren terug en waren veelvuldig met een man of acht op de helft van de thuisploeg te vinden. De eerste doelman die na negen minuten handelend moest optreden was dan ook NSV’46-goalie Bas Kalshoven. Een gevaarlijk schot in de korte hoek verwerkte hij tot corner. Qua kansen was het daarna magertjes, de thuisploeg was zoekende, vond steeds niet de voorwaartsen en zat niet heel lekker in de wedstrijd. Dit veranderde na bijna twintig minuten spelen toen het vanuit het niets op voorsprong kwam. De rechtsback van Bodegraven werd opgejaagd en leed balverlies waarna Jefrey van Capel met een steekpass Cas van den Hoorn alleen voor doelman Marco Vonk zette. Laatstgenoemde wist de inzet te keren maar in de rebound legde Van der Hoorn het leer af op Michael van Koert die het net wel deed bollen, 1-0.
Eenmaal nog werden de bezoekers gevaarlijk via Robbert van den Herik die langs Jelle de Jong snelde en rakelings naast schoot. Verder kwam de verdediging onder leiding van De Jong en Stefan van Tol niet meer in de problemen. Een goede interceptie van Van Tol leidde zelfs de tweede Noordense goal in. Michael van Koert kreeg de bal na de ingreep van de aanvoerder voor de voeten en wist de diepgaande Van der Hoorn te bereiken. De als rechtsbuiten opgestelde linkspoot sneed naar binnen, ontdeed zich van een tegenstander en schoot vervolgens diagonaal binnen, 2-0.

‘Gezien de ruimte had het acht of 9-0 moeten worden’

Jelle de Jong zag na afloop toch nog verbeterpunten

Het verzet van Bodegraven was hiermee gebroken zo zou de tweede helft blijken. Deze helft begon goed toen Lars de Jong na zes minuten vanaf elf meter de 3-0 op het bord zette nadat er een overtreding op Kamiel Disseldorp werd begaan. In het restant van de tweede helft regende het naast hemelwater ook kansen voor de thuisploeg maar werd er slechts nog eenmaal gescoord. Wederom was het Van der Hoorn die bij het doelpunt betrokken was en met een mooie strakke voorzet collega Lars de Jong bij de tweede paal een niet te missen kans bood en zo de eindstand een half uur voor tijd op 4-0 bepaalde. Een schitterend genomen vrije trap van Robbin Verhaar een kwartier voor tijd had een beter lot verdiend maar ging verliet via de onderkant van de lat en de doellijn de doelmond.

Routenier Jelle de Jong was na afloop tevreden over het optreden van zijn ploeg en was verbaasd over de intenties van de tegenstander. ‘Bodegraven gaat hier proberen het spel te maken, dat lijkt me niet de meest slimme strategie. In de beginfase wilden ze ons onder druk zetten, maar echt in de problemen zijn we eigenlijk niet geweest, op één gevaarlijk schot na misschien. Hun spel zorgde ervoor dat er enorm veel ruimte lag op hun helft dat resulteerde ook in de eerste twee doelpunten. De tweede helft spelen we het gewoon niet goed uit en hadden we gezien alle ruimte dat er lag en de kansen die we kregen hier eigenlijk met acht of 9-0 moeten winnen. Dat kunnen we onszelf aanrekenen maar verder een prima overwinning.’

Opstelling NSV’46:
Bas Kalshoven; Marcel Verhaar (57. Niels Leliveld), Jelle de Jong, Stefan van Tol © (67. Quinn Cordes), Robbin Verhaar; Jefrey van Capel, Michael van Koert, Kevin Fransen (57. Daan Koot); Cas van der Hoorn, Lars de Jong, Kamiel Disseldorp

Foto’s: Kees Verhaar, bekijk hier meer foto’s van deze wedstrijd.
Ook is er een filmpje van de strafschop van Lars de Jong en een van de vrije trap van Robbin Verhaar die op de lat uiteenspatte. Deze vind je hier.

TAVV geeft riante 0-3 voorsprong uit handen bij Gouda