Voorbeschouwen met Robbie Nagtegaal en Sam van der Hoorn op Aarlanderveen – Nieuwkoop

Aarlanderveen | Komend weekend staat de derby Aarlanderveen – Nieuwkoop op het programma in 3A. Een pikante ontmoeting daar beide ploegen samen de koppositie delen. Op basis van doelsaldo staan de bezoekers op de hoogste trede momenteel. De vorige tweestrijd eindigde onbeslist doordat Hamza El Marajie diep in blessuretijd de gelijkmaker op het bord zette, waar een sterker Aarlanderveen verzuimde de wedstrijd al eerder in het slot te gooien. Nu staat ook nog eens de koppositie op het spel. Voor Nieuwkoop is het duel misschien zelfs nóg wel belangrijker want zij verzekeren zich bij winst op de grote rivaal van de tweede periodetitel… Reden genoeg dus om van de thuisploeg Robbie Nagtegaal en namens de bezoekers Sam van der Hoorn eens even aan de tand te voelen. Wat zijn de verwachtingen en hoe hangt de vlag erbij in beide dorpen?

Robbie we beginnen bij jou, maar voor we naar de wedstrijd gaan richten we ons eerst even op persoonlijke vlak. Onlangs keerde je terug na een langdurige knieblessure, vertel eens, wat mankeerde je precies en hoe voelt het om weer terug te zijn?
“In september 2021 scheurde ik in een oefenduel tegen RCL mijn voorste kruisband volledig af en was tevens mijn meniscus ingescheurd. Dan lig je er wel eventjes uit ja. Maar inmiddels weer op de velden en tot nu toe verloopt mijn rentree goed. Ik heb de tijd en ruimte om langzaam gebracht te worden en vanuit daar mijn minuten steeds verder uit te breiden. We zijn begonnen met een half uur, daarna een helft en afgelopen zaterdag tegen RKDES heb ik mijn eerste negentig minuten na mijn blessure mogen maken. Dit had wel te maken met blessures en schorsingen, maar dat maakt voor mij niet uit. Ik was er klaar voor! Daarnaast is het lekker om in een goed draaiend elftal je rentree te maken. Dit is een fijne groep jongens om mee te voetballen. Ze hebben in de jeugd allemaal op een hoog niveau gespeeld en we draaien dit seizoen mee in de top. Dat is ook wel de plek waar wij horen te staan hoor.”

Sam voor jou gelukkig geen blessure waardoor je opvalt… Jij bent dit seizoen één van de nieuwe gezichten en revelaties van Nieuwkoop, heb je razendsnel ontwikkeld en bent inmiddels onbetwiste basisspeler, ging het voor jouw gevoel ook zo makkelijk?
“Boris van Es gaf me aan het begin van het seizoen een kans en die heb ik wel gegrepen denk ik. Daarnaast gaf me ook veel vertrouwen en dat is lekker natuurlijk.”

Hoe zie je, of beter gezegd, wat is jouw rol binnen het systeem dat Boris van Es al vanaf het begin voor ogen had?
“Hij verwacht van mij dat ik het middenveld voorzie van creativiteit, maar ook dat ik rust aan de bal breng en op de juiste momenten het spel snel verplaats.”

Robbie, jij gaf het al aan, jullie staan op de plek waar jullie horen. Ook vooraf werd Aarlanderveen getipt als titelkandidaat, maar dat Nieuwkoop ook een gooi naar de titel doet is misschien wel de verrassing van de competitie…
“Dat hadden we vooraf niet gedacht inderdaad, maar na het spelen tegen alle tegenstanders in onze competitie is het wel te verklaren. Nieuwkoop is een lastige ploeg die het moet hebben van vechtvoetbal. Daarnaast hebben de tegenstanders wellicht moeite met de speelwijze van Nieuwkoop .”

“Na de voorbereiding voelde ik wel dat we bovenin zouden gaan meedraaien”

Kampioenskandidaat zijn had Van der Hoorn niet verwacht

Is jullie opmars en huidige positie voor jullie zelf ook een verrassing Sam?
“Misschien wel, maar na de voorbereiding voelde ik wel dat we bovenin zouden gaan meedraaien. Dat we nu we over de helft van de competitie zijn de eerste plaats bezetten had ik toen dan niet verwacht.”

Robbie we gaan naar de derby waarin de koppositie uiteraard op het spel staat. Is deze wedstrijd voor Nieuwkoop misschien nog wel belangrijker dan voor jullie gezien de periode die zij kunnen pakken en kan dit dus in jullie voordeel werken?
“Dat denk ik wel. Nieuwkoop móét winnen om de periode veilig te stellen. Wij spelen zonder druk en dus ons eigen spel. Wij zijn al verzekert van de eerste periode en gaan nu dus vol voor het kampioenschap. Daarom denk ik ook dat de drie punten in Aarlanderveen blijven.”

Laten we niet op de zaken vooruitlopen Robbie, de voorspelling komt zo. Even terug naar Sam. Voel jij ook dat de druk er bij jullie meer op staat omdat de periodetitel voor jullie op het spel staat?
“Nee eigenlijk niet. Een periodetitel is leuk natuurlijk, maar wij gaan naar Aarlanderveen om de eerste plek te behouden en niet voor de periodetitel!”

Robbie, de vorige gaven jullie op het laatste moment de winst nog uit handen, wat gaan jullie nu anders doen om ervoor te zorgen nu wél als winnaar van het veld te stappen?
“We hebben onszelf daar echt tekortgedaan. We hadden de wedstrijd al veel eerder in het slot moeten gooien, door de kansen op de 3-1 te benutten. Je maakt ze niet en dan krijg je uiteindelijk de deksel op de neus. We zullen op iedere positie scherper moeten zijn, als team moeten opereren en zo laten zien wie er de baas is op het veld. Als we dat doen en voor elkaar de vuile meters willen maken, lopen we met de drie punten op zak van het veld af.”

“Ik word niet zo warm van Nieuwkoop, ze moeten het hebben van vechtvoetbal”

Robbie Nagtegaal schat Aarlanderveen hoger in dan de buren

Waar schuilt het gevaar bij Nieuwkoop?
“Het gevaar bij Nieuwkoop ligt aan de zijkanten van het veld. Ze spelen met hoge backs de veel meters maken en daarachter drie verdedigers die dichtbij elkaar spelen. Onze buitenspelers zullen dus hun meters moeten maken om de links- en rechtsback het voetbal te beletten. Aanvallend gezien zal het dus zwaar worden voor hen. Daarnaast lopen er een paar spelers die het verschil kunnen maken, maar over het algemeen word ik niet zo warm van Nieuwkoop.”

Sam hoe kijk jij terug op de vorige ontmoeting en waar denk jij dat het gevaar zit bij de opponent?
“We zullen dit keer scherper moeten zijn en vooral het eerste kwartier is erg belangrijk. We moeten er met name voor zorgen dat we de tweede bal steeds veroveren. Wanneer dit lukt het aan ons om de wedstrijd te domineren. Aarlanderveen is vooral erg gevaarlijk in de counter, dus de restverdediging moet steeds goed staan. Ook bij standaard situaties zijn ze gevaarlijk en moeten we scherp zijn en ervoor zorgen dat we geen domme overtredingen maken rondom onze eigen zestienmeter.”

Kunnen we stellen dat dit eigenlijk al de verkapte kampioenswedstrijd is?
Nagtegaal: “Als je nu naar de ranglijst kijkt zou je dat kunnen zeggen. We staan dicht op elkaar en het gaat denk tussen ons. Uiteindelijk hebben wij een fitte en brede selectie die in staat is schorsingen en blessures op te vangen. Dit zal er uiteindelijk voor gaan zorgen dat wij en niet Nieuwkoop kampioen gaan worden.”
Van der Hoorn: “Ik denk dat het wel erg vroeg is om al van een kampioenswedstrijd te spreken. Het seizoen is nog lang en er kan nog veel gebeuren. Wel is het een hele belangrijke wedstrijd waar veel druk opstaat. Uiteindelijk denk ik inmiddels wel dat wij aan het eind van het seizoen kampioen worden.”

Tot slot: Wat kunnen onze lezers bij de Jumbo-Poule in gaan vullen, kortom wat gaat het worden?
Nagtegaal: “Ik zei het al eerder, wij stappen met drie punten van het veld. Middels een goed strijdplan winnen we met 3-1.
Van der Hoorn: “Ik hoop dat we het publiek met goed voetbal kunnen trakteren op een mooie wedstrijd. Hopelijk verloopt het zowel naast als binnen de lijnen sportief, maar wij pakken met een 1-2 overwinning de koppositie en dus ook de periode!”

Bedankt voor jullie bijdrage heren en beide veel succes gewenst zaterdag! Uiteraard is deze derby (net als Nicolaas Boys – Zevenhoven) de Jumbo Wedstrijd van de Week en speel je in onze poule dus mee voor dubbele punten. Vul nu hier je poule gelijk in!

Voorbeschouwing op speelronde 17

TAVV draagt rode lantaarn over aan RVC ’33