TAVV benut de kansen veel beter dan Zwammerdam

Ter Aar | Zoals de laatste weken telkens het geval is kreeg de tegenstander genoeg mogelijkheden, maar wederom was TAVV dodelijk scherp in de afronding.

Al in de derde minuut was er de eerste kans voor Zwammerdam toen de weer goed spelende Justin Bons werd vrijgespeeld, maar zijn schot werd gepakt door de opnieuw uitblinkende Rick Zweers. Rond de tiende minuut was er de eerste speldenprik van TAVV toen Eric van het Hout op randje zestien werd gevloerd, maar de vrije trap van Yoeri Bakker ging ruim over. Na slordig balverlies van Zwammerdam was het diezelfde Bakker die TAVV op een 0-1 voorsprong zette door de geboden kans simpel langs keeper Groenen te schieten. De rest van de eerste helft was het eenrichtingsverkeer richting het TAVV doel. Uit een afgeslagen corner vuurde Bons een volley af op Zweers, maar die redde weer fraai en een schot van een meter of tien van aanvoerder Lars Kremer sloeg hij ook zeer knap uit zijn doel. Bij het volgende schot van Kremer was ook Zweers kansloos, maar bracht de onderkant van de lat redding en een voorzet ingekopt door Bons kon hij wel weer uit de lucht plukken. Net voor de rust slalomde de ijverige Bons langs een aantal TAVV spelers inclusief Zweers, maar die schoof op het laatste moment nog een arm uit en hield zo Bons van een zeker lijkend doelpunt af.

“We hadden de belangrijkste peilers, het voorkomen en maken van goals, geweldig onder de knie.”

Ludo Pistorius | Trainer TAVV

Na de rust sloeg TAVV al snel toe, al moet gezegd dat dat met hulp van de scheids was. Een diepe bal op Kevin van Wijk, die de ruim buitenspel staande Mike Keijzer aanspeelde maar tot ieders verbazing liet de scheids doorspelen waarna Keijzer de vrijstaande Van der Hout voor de keeper zette en die weet wel raad met zulke kansen. Zo had Zwammerdam vele mogelijkheden onbenut gelaten en stond TAVV ‘gewoon’ met 0-2 voor. Bij een volgende counter ging alles precies in dezelfde volgorde maar dook keeper Groenen naar de bal, waar hij tot verbazing van Van der Hout overheen dook en zo hobbelde de bal over de achterlijn. Zwammerdam kreeg opnieuw via Bons een kans maar zijn kopbal ging naast en toen sloeg TAVV opnieuw toe. Een voorzet werd weggekopt maar kwam voor de voeten van Keijzer die fraai afrondde en TAVV zelfs op 0-3 bracht, ook ditmaal liet de scheidsrechter de vlaggende Zwammerdamse grensrechter staan maar ditmaal had hij het gelijk aan zijn zijde. Zo rond de zeventigste minuut bracht de ingevallen Brian van den Nieuwendijk de spanning weer een beetje terug door een mooie aanval af te ronden en tien minuten later deed hij dat opnieuw zodat Zwammerdam weer helemaal terug in de wedstrijd kwam. Tussendoor had Zweers nog een schot van Coen Woudenberg gepareerd en toen Zwammerdam met tien man verder moest na een stomme overtreding sloeg TAVV in de negentigste minuut nogmaals genadeloos toe toen de ingevallen Jan Verzaal een bal onderschepte en Van der Hout de kans op 2-4 bood die daar dankbaar gebruik van maakte.

Direct na het laatste fluitsignaal werd de sfeer grimmig toen de Zwammerdamse grensrechter en enkele supporters de scheidsrechter te lijf wilden gaan, maar die werd door een aantal mensen waaronder een paar TAVV spelers veilig van het veld geleid. De scheids nam op bepaalde momenten misschien wat voor TAVV voordelige beslissingen, maar als je zoals sommige Zwammerdam spelers vanaf het begin tekeer gaat tegen elke genomen beslissing kun je moeilijk verwachten dat de man in het zwart in jouw voordeel gaat fluiten. Als ze zelf de vele kansen hadden benut hadden ze gewoon van TAVV gewonnen maar daar hoorde je de spelers dan weer niet over.

TAVV trainer Ludo Pistorius sprak na afloop over een rare wedstrijd. “Het was een beetje een vreemde wedstrijd, maar eigenlijk ook een afspiegeling van dit seizoen. We waren effectief voorin met spaarzame uitvallen, wat wel resulteerde in vier goals. Rick Zweers pakte weer veel ballen en achterin stonden we als een huis. Na de 0-3 kregen we twee tegendoelpunten waardoor het toch nog spannend werd. In de laatste toen minuten kregen zij rood en konden we nog uitlopen naar 2-4. Qua positiespel zijn we twee keer minder geweest dan onze tegenstander. Maar we hadden de belangrijkste peilers, het voorkomen en maken van goals, geweldig onder de knie. Inmiddels weten we dat we in het linkerrijtje gaan eindigen. Volgende week gaan we zien of het een vijfde, zesde of zevende positie gaat worden.”