SV Nieuwkoop, Dennis Boer, 0172SPORT

SV Nieuwkoop houdt schade beperkt tegen sterker DSO

Zoetermeer | SV Nieuwkoop heeft zaterdag een zware maar nuttige oefenwedstrijd gespeeld tegen een sterk DSO, dat momenteel een keurige tweede plaatst bezet in de 2e klasse C; 3-0.

Bij vlagen liet DSO zien waarom zij de naaste belagers zijn van Voorschoten als het gaat om de titel in de 2e klasse C. Het positiespel is uitermate goed verzorgt en vooral op het middenveld kreeg Nieuwkoop moeilijk grip op de wedstrijd. Ondanks dit veldoverwicht ging de ploeg van Michel Strating rusten met een kleine 1-0 achterstand.

Na rust eenzelfde beeld maar nu met een Nieuwkoop dat meer van zich afbeet en ook twee zeer grote kansen wist te creëren. Deze werden knap gekeerd door de Zoetermeerse goalie van dienst. Aan de andere kant behoedde Bob Takken, de vervanger van de afwezige Thomas Boekestein, zijn ploeg middels een paar uitstekende reddingen op schoten vanuit de tweede lijn van een grote nederlaag. Slechts tweemaal moest hij de bal nog uit het net vissen wat dus resulteerde in een 3-0 nederlaag.

‘Al met al was dit een nuttige wedstrijd waarbij we goed weerstand wisten te bieden tegen een kwalitatief sterkere tegenstander. De uitslag had hoger uit kunnen vallen, maar echt weggespeeld zijn we zeker niet’, aldus leider Bert Boers. ‘De ploeg stond achterin goed en we gaven weinig echt grote kansen weg.’

Basisopstelling SV Nieuwkoop:
Bob Takken; Rick Pouw, Daan Zuijdervliet, Joris Verweij, Hein Bosma; Boy Vork, Jeffrey van Lith ©, Sebastiaan van der Voorn; Dennis Boer, Sam Vijfhuizen, Gareth Rowlands.

Wissels: Volkert Hoogendoorn, Jeffrey Pieterse, Job Stolk en Thijs van de Zon.

Foto: archief SV Nieuwkoop

Prima generale NSV’46 tegen Kockengen

0172SPORT, Marco Pellegrom, Altior

Altior vindt z’n gelijke in Concordia