Prima generale NSV’46 tegen Kockengen

Noorden | Onder een hemel van grijze wolken en spelend tegen een gure wind heeft NSV’46, de ploeg die dit seizoen sowieso in zwaar weer verkeerd, zaterdagmorgen tegen V.V. Kockengen een prima oefenpot afgewerkt.

De Noordense formatie startte, ondanks vele personele problemen, uitstekend en was in de beginfase heer en meester. Middels uitstekend combinatievoetbal liep de ploeg van trainer Dennis van den Ing al binnen twintig minuten uit naar een comfortabele 2-0 voorsprong door twee doelpunten van spits Robin van Koert.
De eerste seizoenshelft stonden de Noordenaren ook dikwijls op een – op het oog – comfortabele voorsprong maar gaven deze even vaak onnodig uit handen. Dit gebeurde ook afgelopen zaterdag weer. Vier minuten na de tweede goal zag Van den Ing hoe Kockengen alweer langszij was gekomen. De bezoekers, die ook geen rol van betekenis spelen deze jaargang in de 3e klasse, wisten tweemaal te profiteren van slordig balverlies op de helft van NSV’46 en dit keurig om te zetten in een doelpunt.
Hierbij moet vermeld worden dat NSV’46 speelde zonder sluitpost Bas Kalshoven en ook back-up Mark Pieterse afwezig was. Kalshoven is geblesseerd aan zijn duim en zal ook verstek moeten laten gaan als de Noordenaren volgende week de competitie hervatten tegen Alphia. Zijn plaats onder de lat werd deze morgen ingenomen door Daniel Duchhart, normaliter de spits van het tweede elftal.

‘Ik heb er alle vertrouwen in dat we ons weten te handhaven, we horen op dit niveau thuis’

Stefan van Tol, aanvoerder NSV’46

Waar de Noordenaren het voorheen na zo’n tik vaak volledig kwijtraakte, rechtte het nu nog voor de thee zijn rug. Robin van Koert wist vanuit een corner zijn derde goal op het scorebord te zetten, zodat zijn ploeg met een voorsprong de kleedkamer opzocht.

Na rust dicteerde NSV’46 het spel als in de beginfase en gaf het bovendien geen kansen meer weg. Het liep zelfs nog verder uit door weer Van Koert en een doelpunt van Perry Lok die wederom vanuit een corner de eindstand op het bord wist te zetten.
‘Je ziet dat we aan de bal meer vertrouwen hebben en hierin echt stappen zetten wat resulteert in bij vlagen een uitstekend positiespel. De terugkeer van Michael van Koert op het middenveld is hierin zeer belangrijk voor ons. Hij brengt rust op het middenveld en weet op de juiste momenten de diepte te zoeken’, aldus aanvoerder Stefan van Tol die wegens liesproblemen ook tot de ziekenboeg van NSV’46 behoort. ‘Als we deze lijn door weten te zetten en de ziekenboeg leegstroomd, heb ik er alle vertrouwen in dat we ons weten te handhaven. Vandaag hebben we laten zien dat we op dit niveau thuishoren’.