Succesvol NK Allround voor Wijfje en Snellink

Heereveen | Met een mooie tweede plaats in het algemeen klassement en winst op de 3000 meter kan Melissa Wijfje terugkijken op een prima NK Allround. Beau Snellink vestigde dit weekend definitief zijn naam als lange afstand schaatser door te verrassen op de 5000 meter.

Wijfje had ondanks haar tweede plaats ook wat gemengde gevoelens en gaf voor de camera van schaatsen.nl aan dat er zeker op de 5000 meter meer in had gezeten. Zo vertelde de nuchtere Ter Aarse dat ze niet goed uitkwam bij de wissels en hierdoor kracht tekort kwam om een geplande versnelling in te zetten. Zo moest ze haar directe concurrent – en uiteindelijke winnares van het NK Allround – Antoinette de Jong voor laten gaan. Ze had graag de 5000 meter ook op haar naam geschreven. Ook op de 1500 meter had ze er naar eigen zeggen “meer uit kunnen halen”. Over de 3000 meter was ze uiteraard wél tevreden. Na die afstand mocht ze zich zaterdag namelijk op de hoogste trede van het podium melden.
Natuurlijk had Wijfje ook het geluk dat zij door de opgave van ploeggenoot Jorien ter Mors in het klassement opschoof van plek drie naar plek twee. Ter Mors weigerde, tot ergernis van de organisatie, om de 5000 meter te rijden nadat ze zich na drie ritten kansloos achtte voor de titel. Op dat moment was ze de leider in het klassement. Ter Mors wilde zich sparen voor het NK sprint van komend weekend en zag in de 5000 meter een te grote belasting… Het deed veel stof opwaaien in Friesland, Wijfje had er uiteraard weinig boodschap aan en nam het zilver, na een prima schaatsweekend dankbaar in ontvangst.
De Ter Aarse plaatste zich tevens voor de NK Sprint van komend weekend en antwoordde met een volmondige “ja, zeker waarom niet?!” op de vraag of ze van start gaat komend weekend.

Beau Snellink was de sensatie van zaterdag met zijn geweldige gereden 5000 meter. Na de 1500 meter stond de Noordenaar bij de eerste acht en mocht zodoende zondag de 10 kilometer afwerken. Met een tijd van 13.24,25 eindigde hij uiteindelijk op een verdienstelijke zesde plaats in het algemeen klassement. Zo reed hij dit weekend in Friesland voor de ogen van televisiekijkend Nederland drie persoonlijke records en kan hij terugkijken op een geweldig debuut op het NK Allround. De jongeling gaf zaterdag tijdens zijn interview met Bert Maalderink van de NOS al aan “weer een stap vooruit” gemaakt te hebben. Dat de rijder van TalendNED stappen heeft gemaakt bleef voor niemand onopgemerkt, de grote vraag is alleen nog waar dit zal gaan eindigen…

Foto: Instagram @melissawijfje – © Neeke Anna Wassenbergh-Smit

Snellink verrast vriend en vijand met weergaloze 5000 meter op NK allround

0172SPORT, Ludo Pistorius, Ludo's en don'ts, 0172SPORT column

Fitheid vs. Frisheid