Stevig en nuttig oefenpotje voor Zevenhoven tegen Katwijk O23

Zevenhoven | In theorie krijgen wedstrijden die niet competitie- of bekergerelateerd zijn het predicaat “vriendschappelijk” met zich mee. Niets bleek minder waar te zijn gisteravond op het kleine kunstgrasveld van Zevenhoven. De aantrekkelijke – maar bij vlagen ook te harde – oefenwedstrijd tussen Zevenhoven en het Katwijk O23 van Nieuwkoper Michel Zuijdervliet bewees dat nog maar eens.

Dat een grote club als Katwijk altijd aantrekkingskracht heeft op een dorpsclub als Zevenhoven werd gisteravond nog maar eens duidelijk. Wanneer je daarbij optelt dat de geelhemden met de komst van een aantal nieuwe spelers zoals Maurits Splinter en Falco de Lange een kwaliteitsimpuls heeft ondergaan, is het niet verwonderlijk dat het publiek in grote getalen naar de Stationsweg was afgereisd.

De verwachtingen zijn terecht hoog dit seizoen, dat bewees de sterk spelende thuisclub gisteren maar weer eens. Toch moest het zijn meerdere erkennen in het talentvolle Katwijk O23. Dit nieuwe team – dat uitkomt in de derde divisie (O23) – staat onder leiding van trainer Michel Zuijdervliet, die na afloop tevreden was over het verloop van de bij vlagen meer dan stevige oefenpot. ‘Dit was gewoon goed voor ons, Zevenhoven deed het prima door steeds kort op de man te zitten, daar houden deze jonge “mannetjes” nou eenmaal niet van. De wedstrijd had een hoog tempo en wij moeten dan leren simpeler te spelen. Er ligt dus een mooie taak voor mij weggelegd, ik heb het er erg naar m’n zin dus dat gaat goed komen.’

In de eerste helft was Katwijk de betere ploeg en demonstreerde sommige spelers bij vlagen dat de weg naar Katwijk 1 slechts een kwestie van tijd is. Zevenhoven zette druk over het gehele veld en hield hiermee de bezoekers goed in toom. Toch kon het niet voorkomen dat men moest gaan rusten met een 0-1 achterstand. Kort na rust was het Marco Pellegrom die de ploegen op gelijke hoogte bracht. Een half uur lang hield Zevenhoven de “Kattekers” in bedwang en dwong het zelf de beste kansen af. Een kwartier voor tijd was de thuisploeg uitgeblust en moest het zich uiteindelijk met 1-3 gewonnen geven. Vooral de voor deze wedstrijd opgetrommelde scheidsrechter zou hier weleens het meest blij mee geweest kunnen zijn. Na twee keer driekwartier tweeëntwintig heethoofden uit elkaar gehaald te hebben – die ook nog eens verbaal meer dan nadrukkelijk aanwezig waren – zal de thee door deze man na afloop weleens vervangen kunnen zijn door een stevige borrel.

Ook trainer Chris Snatersen – net vader geworden maar toch weer aanwezig – was positief over de wedstrijd. ‘Ik ben zeker niet ontevreden, de tegenstander was natuurlijk ook heel behoorlijk, fouten worden dus direct afgestraft. Ik had het nog moeten zien als die bal van Falco (de Lange, red.) er was ingegaan in de tweede helft. Een stevig potje, maar ach, dat hoort erbij. Voetballen doe je om te winnen, ook al is het vriendschappelijk.

Bespiegelingen vooraf bij “Aanvallen & Verdedigen”

TAVV heeft geen kind aan Moordrecht