Sterk Zevenhoven wint topper tegen Zwammerdam

Zevenhoven | Na de onnodige misstap van vorige week was de ploeg van trainer Chris Snatersen er alles aan gelegen de drie punten in eigen huis te houden. Zwammerdam onderging deze dadendrang zaterdagmiddag en voelde negentig minuten lang dat er niets te halen viel bij de nieuwe nummer twee van de ranglijst.

Vrij onverwacht gaf Danilo Boon afgelopen donderdag bij de leiding aan niet langer meer voor Zevenhoven 1 uit te kunnen komen. Door de hoge werkdruk kan de zelfstandig ondernemer werk en voetbal niet langer combineren. Robert Mooren maakte van deze gelegenheid gretig gebruik en pakte direct zijn kans om te laten zien dat hij de ideale vervanger is voor deze leeggevallen plek. De aanvallende middenvelder sleurde en jaagde alsof de opgekropte energie van de afgelopen wisselbeurten er in één zaterdag uit gevoetbald moest worden. Het aanstekelijk enthousiasme sloeg direct over op zijn medespelers en hierdoor speelde de thuisploeg vanaf minuut één met passie, lef en de absolute wil om te winnen, dé elementen die nodig zijn om een topper naar je hand te kunnen zetten. Zwammerdam kwam hierdoor geen moment in haar spel en bij de sporadische momenten – waarbij de gevaarlijke buitenspelers konden worden bereikt – stond de Zevenhovense verdediging met uitblinkers Mika Valentijn en Lars Jansen als een huis. Zo makkelijk als de achterhoede zijn zaakjes voor elkaar had, zo lastig was het voor de voorste linie. Dreigend waren zij zeker, er moest echter tot de tweede helft gewacht worden voor het echte vuurwerk.

‘De eerste helft had van mijn kant misschien wel iets beter gekund, maar van zo’n tweede helft…ja, daar krijg ik wel zelfvertrouwen van natuurlijk!’

Matchtwinnaar Nick Mooren

En vuurwerk kwam er, de tweede helft was hooguit een paar minuten aan de gang toen Nick Mooren vanaf rechts overtuigend uithaalde. De bal toucheerde het natte gras, kreeg hierdoor wat extra vaart mee en vloog vervolgens met hoge snelheid achter de kansloze keeper van de bezoekers. Zijn doelpunt voelde zichtbaar als een bevrijding voor de talentvolle aanvaller en niet veel later wist hij de score zelfs te verdubbelen. Wederom was het een hard schot op doel vanaf de rand van de zestienmeter, ditmaal verdween de bal in de andere hoek, de vreugde was er na deze 2-0 uiteraard niet minder om. De jonge buitenspeler – die na de winterstop veel speeltijd krijgt van Snatersen – besliste hiermee ook meteen de wedstrijd, want zoals gezegd was de ijzersterke achterhoede van Zevenhoven deze middag niet van plan om ook maar iets weg te geven. De matchwinnaar straalde na afloop van oor tot oor en begreep goed dat hij zijn team een enorme dienst had bewezen deze middag. ‘;Hiermee blijven we in de race voor promotie, ik denk dat we samen met Alphense Boys, Woerden en Zwammerdam zullen gaan strijden voor een plek in de nacompetitie. We gaan het zien, dit gaan we nu alvast maar even vieren!’

Bekijk hieronder de interviews met Nick Mooren en Mika Valentijn na afloop van de wedstrijd