0172SPORT, Bodegraven-Sportief

Sportief wint zonder te imponeren eenvoudig van Bodegraven

Woerdense Verlaat | Sportief heeft zich hersteld van het 4-4 gelijke spel tegen laagvlieger Rijnstreek. Op het eigen veld ontving men Bodegraven en zonder al te veel moeite werden de roodhemden heengezonden door de ploeg van Johan Peper.

Al vanaf het allereerste fluitsignaal was het duidelijk dat Bodegraven niet kwam om te voetballen. De aftrap werd bijvoorbeeld al regelrecht over de achterlijn getrapt en met tien man stonden de bezoekers achter de bal. Sportief speelde slordig en in een veel te laag tempo waardoor de ploeg pas na zestien minuten spelen de eerste kans kon noteren, echter stuitte Daniel van Leeuwen op de goalie van Bodegraven. Drie minuten later kreeg Bodegraven de eerste en uiteindelijk enige kans van de wedstrijd. De vrije trap van randje zestien leek een simpele prooi voor doelman Bjorn van der Laan, maar hij liet de bal los maar herstelde zich echter prima door de rebound schitterend de keren. Na iets meer dan twintig minuten was het aan de andere kant wél raak. De voorzet was van Stijn Molenaar, Van Leeuwen toucheerde de bal half en via een verdediger van Bodegraven rolde de bal in het doel, 1-0. Sportief kwam de gehele eerste helft niet in de problemen, maar door het te lage tempo en veel verkeerde keuzes werd er niet meer gescoord.

De tweede helft begon de thuisploeg beter en al na zes minuten viel de beslissing. Een schitterend aangesneden vrije trap van Daan Koot werd door Molenaar prima binnen gekopt, 2-0. Sportief speelde de bal sneller rond en na een uur spelen werd het wederom beloond, een fantastische actie van Molenaar die drie man het bos instuurde en vervolgens niet zelfzuchtig was maar de bal breed lag op de inlopen Van Leeuwen betekende de 3-0.

“Volgende week moet het wel beter willen we ook dan de punten pakken”

Bob van den Haak was tevreden met de punten maar niet met het spel

Het leek een wedstrijd die zonder kaarten zou eindigen, maar toch ontspoorde het nog eventjes zo’n twintig minuten voor tijd. Een te hard gegeven lange bal van Bodegraven werd door Quinten Langelaan afgeschermd waarna de verdediger zomaar werd neergeschopt door de back van Bodegraven. De scheidsrechter van dienst kon niets anders dan de rode prent geven. Toen ook nog een andere speler hiertegen protesteerde betekende dit zijn tweede geel en konden de bezoekers die vorig weekend ook al driemaal rood zegen met 9 man verder.
Sportief probeerde het in het restant nog wel, raakte via Daan Koot nog een keer de paal, maar tot scoren kwam de ploeg van Peper niet meer.

Middenvelder Bob van den Haak was een tevreden man, zijn ploeg houdt door de winstpartij immers de druk op koploper MMO: “Ondanks dat we zeker niet goed speelden vandaag houden we wel de nul en hebben we eigenlijk ook niks weggegeven. Wel moet het volgende week bij Zwanenburg beter willen we ook daar de punten pakken…”