‘Good old’ Moerdijk schiet Nicolaas Boys in extremis langs SJZ

Zoeterwoude | De belangen waren groot en de verwachtingen hooggespannen. Na negentig zenuwslopende minuten trok Nicolaas Boys aan het langste eind. De enige treffer viel in blessuretijd en kwam op naam van ‘good old’ Menno Moerdijk. Door deze overwinning plaatsen de Nieuwveners zich voor de kampioenspoule.

In de eerste helft waren er wat kansjes over en weer, maar halverwege stond de brilstand nog op het scorebord. SJZ was echter de ploeg met het meeste balbezit en Nicolaas Boys probeerde vooral in de omschakeling toe te slaan.

Tien minuten na rust was de eerste grote kans van de wedstrijd. De thuisploeg kwam in een één-tegen-één duel met doelman Tim Stouten terecht, echter hield Stouten zijn doel schoon. Wat volgde was veel passie en strijd, en beide ploegen lieten duidelijk merken dat ze graag bij de eerste zes wilden eindigen. Met nog tien minuten op de klok moest de uitblinkende Stouten opnieuw redding brengen (ditmaal met zijn voet) en hield daarmee zijn ploeg op de been. Inmiddels was de blessuretijd aangebroken en profiteerde de ingevallen Menno Moedijk, die terugkeerde na langdurig blessureleed, van een te korte terugspeelbal. Zo’n buitenkansje is aan Moerdijk wel besteed, hij tekende voor zijn 193e competitietreffer in dienst voor Nicolaas Boys en velde hiermee het vonnis over SJZ. De opluchting en ontlading bij de ploeg van Dijar Kasim was vervolgens enorm.

Nicolaas Boys plaatst zich nu samen met DIOS, Sporting Leiden, ASC, RKDES en Voorschoten ’97 voor de kampioenspoule welke volgende week van start gaat.

Opstelling Nicolaas Boys:
Tim Stouten; Tom van Gils, Rik Verkerk, Thijs Hoogeveen, Joël Verlaan; Peter Burgmeijer ©, Finn Janmaat, Joost Verkerk, Mathijs Egberts (83. Menno Moerdijk); Jim Janmaat (67. Michael Heemkerk), Nick Teunissen (71. Tom van Nieuwburg)

Foto’s: Kees Verhaar (klik op de link voor meer foto’s)
Bekijk hier de samenvatting

VVSB, sv Nieuwkoop, 0172SPORT, Job Stolk

Streep door nacompetitie-aspiraties Nieuwkoop

0172SPORT, SPV, vv Sportief

Sportief wint na dramatische pot voetbal met ruime cijfers in Polsbroek