Nicolaas Boys wint knap in Velserbroek

Velserbroek | Nicolaas Boys heeft de uitwedstrijd bij VVH Velserbroek met 0-1 gewonnen. Finn Janmaat zorgde een kwartier voor tijd voor de enige treffer van de middag. Door deze overwinning hebben ‘de boys’ de opgaande lijn van de laatste weken doorgetrokken en staat het nu stevig in de middenmoot.

In de eerste helft golfde het spel op en neer, waarbij beide ploegen een aantal keer gevaarlijk konden worden. Echter werden de meeste kansen gecreëerd in buitenspelpositie, waardoor de openingstreffer uitbleef.

‘VVH vindt dat ze recht hadden op een gelijkspel, maar in mijn ogen zijn we de terechte winnaar’

Peter Burgmeijer | Aanvoerder Nicolaas Boys

Een kwartier na rust kreeg Nicolaas Boys eerst een goede kans via Roy de Jong en niet veel later miste de ingevallen Tom van Nieuwburg één-op-één met doelman Danny Zeeuw. Langzaam begonnen de Nieuwveners erin te geloven dat het mogelijk was om een goed resultaat te halen tegen de nummer vier van de ranglijst. Dit geloof werd uitbetaald met een treffer van Finn Janmaat, de jongeling zag een kwartier voor tijd zijn vrije trap binnen vliegen en opende daarmee de score: 0-1. In het slotkwartier ging VVH op zoek naar de gelijkmaker. Dit deed men voornamelijk door de bal hoog in de pot te pompen, echter had Tim Stouten elke hoge bal of voorzet. De betrouwbare goalie hield zodoende zijn doel schoon, waardoor Nicolaas Boys met een zwaarbevochten en verdiende overwinning huiswaarts ging.

‘Het was een aardig gelijkwaardige wedstrijd. Hun sterkste speler hadden we aardig aan banden gelegd, waardoor ze niet echt gevaarlijk konden worden. Zelf hadden we de iets betere kansen. VVH vindt dat ze recht hadden op een gelijkspel, maar ik vond ons uiteindelijk de terechte winnaar’, aldus aanvoerder Peter Burgmeijer. Trainer Dijar Kasim sloot zich aan bij de woorden van zijn pupil. ‘Ik ben erg trots op de ploeg, mijn complimenteren voor de prestaties van vandaag.’

Nicolaas Boys is de laatste weken aan een prima reeks bezig. Van de laatste vijf wedstrijden hebben ze er vier weten te winnen. Volgende week volgt de thuiswedstrijd tegen VV Zwanenburg, waarin het jaar 2019 op een mooie manier afgesloten kan worden.

Bekijk hier de uitslagen en de stand

Opstelling Nicolaas Boys:
Tim Stouten; Daniel van der Voorn, Christiaan Alderden, Tom van Gils, Roy de Jong; Joost Verkerk (60. Tom van Nieuwburg), Peter Burgmeijer ©, Finn Janmaat, Ravi Pijper; Jordy van Eijk (85. Ivan Djurovic), Sjef de Groot

Foto’s Kees Verhaar (klik hier voor meer foto’s)

Achtste zege op rij voor herbstmeister TAVV

Sportief weet al strijdend de schade te beperken