Sportief - vv Bodegraven, 0172SPORT

Sportief verliest totaal onnodig van Bodegraven

Woerdense Verlaat | Sportief heeft totaal onnodig een 0-3 nederlaag geleden in de eerste thuiswedstrijd van het nog prille seizoen. De thuisploeg had de hele wedstrijd het overwicht, kreeg een legio kansen maar benutte er geen. Bodegraven daarentegen kreeg er een heel stuk minder maar wist wél driemaal tot scoren te komen.

Na de zware nederlaag in Alphen tijdens de eerste wedstrijd tegen de plaatselijke ‘Boys’ waren de mannen van trainer Cor Stoof er op gebrand een resultaat te halen. Wederom had de oefenmeester te maken met een lijst van afwezigen waardoor hij zich genoodzaakt zag om spits Stijn Molenaar, op een winderig en nat sportpark Govert van Tilburg, in de achterste linie te posteren.

Met de grote nederlaag van vorig seizoen ongetwijfeld nog in het achterhoofd gunde Bodegraven de bal aan de thuisploeg waar het zelf loerde op de counter. Sportief speelde zodoende de bal rustig rond en wachtte geduldig een het gaatje in de compacte Bodegraafse verdediging.
De eerste echte kans viel na een klein kwartier te noteren. Molenaar stuurde met een afgemeten pass over de verdediging Kris Baken in de diepte maar de aanvaller kwam een teenlengte tekort om doelman Marco Vonk te verschalken. Drie minuten later leken de bezoekers op voorsprong te komen toen een vrije trap over reservekeeper Collin Griffioen in de bovenhoek leek te eindigen. Molenaar schoot zijn keeper op de doellijn te hulp en kopte het leer uit de doelmond. Sportief leek hierdoor wakker te zijn geschud en gaf de gehele eerste helft niets meer weg.

‘We missen vandaag zoveel kansen, ongelooflijk dat we hier de punten niet houden’

Stijn Molenaar die noodgedwongen in de achterste linie acteerde

Na een klein half uur ging Molenaar op avontuur, passeerde twee tegenstanders en gaf de bal breed op Kevin Haak. Helaas was zijn inzet veel te slap en dus een prooi voor de Bodegraven-goalie Vonk. Even later was Haak weer dichtbij maar wederom faalde hij wanhopig. Baken was na een dieptepass eerder bij de bal dan Vonk en bood vervolgens Haak een niet te missen kans. Maar in plaats van simpel binnen te tikken koos hij voor een rare stift die de terugsprintende Vonk nog keren…
Ook Justin Verkerk werd vrij voor Vonk gezet, passeerde hem buitenom, maar ook zijn inzet was te slap waardoor een verdediger met een sliding de openingstreffer wist te voorkomen.

Na rust eenzelfde spelbeeld maar wederom ontsnapte Sportief aan een tegengoal. Griffioen zat mis na een lange bal van achteruit, de Bodegraafse spits mikte echter te hoog waardoor de bal op het doel belandde. Na zeventig minuten had de sluitpost van Bodegraven een schitterend antwoord op een goed genomen vrije trap van aanvoerder Tosca Wens en was andermaal Haak dichtbij na een mooie individuele actie. Hij zag zijn inzet echter op de lat uiteenspatten.

In het laatste kwartier deed de aloude voetbalwet van zich speken… Een scrimage op zo’n vijfentwintig meter van het doel belandde voor de voeten van een middenvelder van de rood-zwarten en hij haalde doeltreffend uit. Dat Griffioen hierbij niet helemaal vrijuit ging was extra zuur. Er leek iets te knakken bij ‘the green-white army’ en vijf minuten later was de marge verdubbeld. Wederom bleek een schot van grote afstand Griffioen te machtig. In de slotfase moest de vervanger van Ramon Alblas andermaal vissen toen Bodegraven een counter tot doelpunt promoveerde.

Na negentig minuten stond Sportief andermaal met lege handen tot grote ontsteltenis van Molenaar. ‘We missen vandaag zoveel kansen, ongelooflijk. Op basis van de kansenverhouding hadden we hier gewoon met drie punten moeten staan natuurlijk. We geven bijna niks weg, het stond goed maar ja wat koop je er voor’, blikte de blonde topscorer van vorig jaar terug. Op de vraag of het anders was gelopen wanneer hij voorin had gestaan antwoordde Molenaar hoofdschuddend. ‘Dat weet je nooit, ik was vandaag achterin nodig vanwege de vele blessures. Uiteraard sta ik liever in de punt maar in geval van nood doe je overal je best. We hebben gewoon met z’n allen verzaakt de punten hier te houden.’