Prima Altior moet late gelijkmaker slikken bij Hooglanderveen

Hooglanderveen | Een zeker in de eerste helft uitstekend spelend Altior is er nèt niet in geslaagd de drie punten mee te nemen naar Langeraar. Diep in blessuretijd werd door de ploeg van Arjan van der Laan alsnog de gelijkmaker geïncasseerd.

Altior kwam prima uit de startblokken en nam door goed positiespel direct het initiatief. In de achtste minuut was het al raak. Aanvoerder Tom van der Weijden bediende Tim Heikoop, die het leer goed meenam, met een mooie schijnbeweging zette hij zijn tegenstander op het verkeerde been en verschalkte vanaf randje zestien met een mooi geplaats schot de doelman. Twee minuten later verdubbelde Eray Bozkurt bijna de marge maar zijn afstandsschot spatte op de lat uiteen.
Altior bleef goed combineren en na een kwartier zette Van der Weijden middels een prachtige steekbal spits Luuk den Haan alleen voor de doelman. De aanvaller kreeg de bal echter niet langs de sluitpost.
Halverwege de eerste helft was het alsnog raak. Opnieuw was het uitblinker Van der Weijden die goed doorging en de bal links in het strafschopgebied wist te veroveren. Zijn voorzet werd door Den Haan doorgespeeld naar de vrijstaande Heikoop die op fraaie wijze zijn tweede goal en dus de 0-2 op het scorebord zette.
Tien minuten voor rust keerde de spanning weer terug toen een bij een onoverzichtelijke scrimmage de bal bij Hooglanderveen-spits Menno Bos kwam die de bal prachtig in de kruising plaatste.

Na rust was het de Hooglanderveen dat er een schepje bovenop deed en dit resulteerde erin dat de thuisploeg binnen het kwartier weer op gelijke hoogte stond. Een scherpe voorzet zorgde voor veel onrust in de Altior-verdediging waarna er van dichtbij kon worden gescoord.
Beide ploegen gingen nu vol voor de overwinning wat een aantrekkelijk duel opleverde. Het was Altior dat na vijfenzestig minuten opnieuw de leiding greep toen scheidsrechter Sander van Schoonenwoerd in een lichte overtreding op Van der Weijden genoeg reden zag voor een strafschop. Geroutineerd wist de captain dit buitenkansje zelf te verzilveren en daarmee zijn ploeg weer op voorsprong te zetten.
Redelijk eenvoudig wist Altior vervolgens de voorsprong te verdedigen totdat in de eerste minuut van de toegevoegde tijd Van der Weijden tegen zijn tweede gele kaart opliep. Hooglanderveen speelde alles of niets en drie minuten na de rode prent viel de bal via de rug van een Altior-verdediger goed voor een speler van de thuisploeg die van dichtbij de 3-3 kon binnenwerken. In de hectische laatste minuut ontving ook Rody Blommensteijn nog zijn tweede gele kaart en kon ook hij dus iets eerder dan de rest het veld verlaten.

“Dit was onze beste wedstrijd van dit seizoen”

Tom van der Weijden baalt van de weggegeven tegendoelpunten

Hoofdrolspeler Tom van der Weijden was na afloop zwaar teleurgesteld na het onnodige puntverlies. “Dit was onze beste wedstrijd van dit seizoen. We waren bijna de gehele wedstrijd de betere ploeg. We zaten er overal kort op en ook ons veldspel was echt van een goed niveau. We maken twee mooie goals en benutten een strafschop. De tegendoelpunten waren allemaal te voorkomen, eigenlijk hebben zij geen kans gecreëerd maar scoren door drie fouten van ons driemaal…”

“De eerste was zeker niet terecht. Een speler van hun wacht te lang met het wegschieten van de bal, ik jaag hem op tik de bal uit de lucht weg en op dat moment trapt hij tegen de onderkant van mijn voet aan… Die tweede baal ik goed van, dat was een domme actie en dat had ik niet moeten doen”, keek de captain deels schuldbewust terug op zijn twee gele kaarten waardoor hij komend weekend verplicht moet toekijken.

Door de puntendeling blijft Altior op de laatste plaats maar liep het wel een puntje in op DIOS dat zelf nipt verloor van koploper Sporting Martinus, de komende tegenstander van de Langeraarders…

Jeroen Sassen; Thijs Koopman, Tom van Vliet, Rody Blommestijn, Bram Hartveld; Eray Bozkurt, Sam van der Meer (Pim Lek), Tom van der Weijden ©, Reber Taha; Tim Heikoop, Luuk den Haan (Rick Keizer)

Bron: Nico van Smoorenburg | Foto: Shannon Turkenburg

Nicolaas Boys zet goede reeks voort met zwaarbevochten overwinning op Hazerswoudse Boys