Sportief van de hatelijke nul af na verrassende zege op Woerden

Woerdense Verlaat | De manschappen van Cor Stoof hebben zich prima herstelt na de zeperd van vorige week in Bodegraven tegen Rohda ’76. Thuis tegen Woerden – waarin de bezoekers overigens de gehele wedstrijd de betere partij waren – was Sportief uiterst zorgvuldig in het benutten van de kansen: 3-0.

Sportief werd aan het begin van het seizoen geteisterd door blessures, maar langzamerhand komen en weer spelers terug. Zo stond Florian Nieuwkoop voor het eerst dit seizoen in de basis en keerden Joël Verkerk en Kris Baken terug op de bank. SC Woerden startte uitstekend en zette Sportief al vroeg onder druk, daardoor kwam Sportief totaal niet aan voetballen toe en hadden de mannen in het zwart de gehele eerste helft de overhand. Tot hele grote kansen leidde dit overigens niet en anders bleek de uitstekend keepende Collin Griffioen redding te brengen.

Na vijfentwintig minuten leek Woerden op voorsprong te komen na een schitterende rush van Jesper Kleiweg. Hij passeerde vijf spelers, kapte de bal in de zestienmeter naar zijn rechterbeen en leek vervolgens in de korte hoek te scoren. Opnieuw was het Griffioen die zijn voet er tegen aan kon zetten en zo hield hij Sportief op de been. Na zevenendertig minuten kwam de thuisploeg voor het eerst deze wedstrijd op de helft van Woerden kwam en direct was het raak. Stijn Molenaar kwam goed door over links, kapte de bal naar zijn rechtervoet en haalde verwoestend uit. De redding van de Woerdense goalie mocht er zijn, maar via zijn handen kwam de bal wel bij Sjon Luyten terecht en die schoot bal in het lege doel, waarmee hij zijn eerste treffer voor Sportief maakte en zijn ploeg op een 1-0 voorsprong zette. Woerden probeerde het nog wel voor rust, maar echt gevaarlijk werd het niet meer.

‘Als we dit wekelijks opbrengen, dan kunnen we het nog heel veel ploegen lastig maken’

Sjon Luyten | Doelpuntenmaker Sportief

De tweede helft eenzelfde spelbeeld, Woerden aan de bal en Sportief werd achterover gedrukt. De eerste echte kans was wel voor de groen-witten. Molenaar onderschepte de bal net voor de eigen zestienmeter en begon aan een rush. Hij passeerde vier man, kwam oog-in-oog met doelman Bovenkamp, maar kwam helaas net niet goed uit om de bal achter de goalie te werken. Na een uur spelen verliet de prima spelende Florian Nieuwkoop het veld en kwam Kris Baken in het veld. Baken ging in de voorste linie spelen en Wessel van Vliet zakte hierdoor terug naar het middenveld. Woerden bleef aanvallen, creëerde een aantal kleine mogelijkheden, maar elke keer was Griffioen een sta-in-de-weg. Dit resulteerde in wat frustratie aan Woerdense kant, waardoor scheidsrechter Verhoef in een kort tijdbestek maar liefst vier gele kaarten moest trekken.

Acht minuten voor tijd leek de wedstrijd beslist te worden. Joël Verkerk stuurde Kris Baken met een goede bal alleen op de doelman af. Een verdediger van Woerden redde prachtig met een sliding op de bal, maar de referee besloot om een penalty te geven. Dit buitenkansje werd door aanvoerder Tosca Wens benut, waardoor Sportief op een comfortabele 2-0 voorsprong kwam. Woerden ging in de laatste minuten alles of niets spelen en nog geen drie minuten later werd het duel op schitterende wijze beslist. Opnieuw was de bal van Verkerk op Baken. Ditmaal kwam Baken vanaf de rechterkant oog-in-oog met de doelman en knalde hij de bal kiezelhard in het dak van het doel: 3-0. Na 92 minuten vond scheidsrechter Verhoef het genoeg en was de ontlading groot bij de manschappen van Cor Stoof, want de punten waren eindelijk binnen.

Sjon Luyten: “We speelden absoluut niet onze beste wedstrijd qua voetbal, maar hebben er negentig minuten lang met z’n allen keihard voor gestreden. Als we dit wekelijks opbrengen, dan kunnen we het nog heel veel ploegen lastig maken.”