Gehavend Nicolaas Boys eenvoudig langs Alphense Boys

Alphen aan den Rijn | Nicolaas Boys kende op bezoek bij rode lantaarndrager Alphense Boys een makkelijke middag. Binnen het half uur stond de ploeg van Mo Bougrine al op een 0-3 voorsprong, na de rust wist met nog tweemaal te scoren: 0-5.

Toch begon de middag minder florissant dan dat de wedstrijd uiteindelijk ging. Naast de langdurig geblesseerden Matthijs Egberts en Joel Verlaan was ook Joey van den Haak door een schorsing afwezig. Daar kwam de zieke Rocco Uijttewaal ook nog eens bovenop en na de warming-up bleken aanvoerder Joost Verkerk en Jari Wijfjes ook niet te kunnen starten. Hierdoor begon Aimsley van der List in de basiself.

‘Na de rust werden wij zelf slordiger aan de bal’

Rik Verkerk | Verdediger Nicolaas Boys

Ondanks dat Nicolaas Boys met een gehavende basiself begon, kwam het geen moment in de problemen. Na tien minuten spelen opende Milan Hoogervorst de score, Michael Heemskerk zorgde al binnen het eerste kwart voor de 0-2. De derde treffer kwam na een half uur spelen op naam van Ravi Pijper na goed voorbereidend werk van Jordi van Eijk.

Al vroeg in de tweede helft maakte Luke van Veen middels een afstandsschot het vierde doelpunt van de middag. Vijf minuten voor tijd zorgde Milan Hoogervorst voor het slotakkoord.

‘Alphense Boys is gewoon een mindere tegenstander. Na de rust werden wij zelf heel slordig aan de bal. Wel moet ik een compliment geven aan de ingevallen Renzo Wijfjes. De conditionele motor speelde zo goed dat Joost en Joey zich zorgen moeten maken om de nummer 6 positie’, aldus centrale verdediger Rik Verkerk.

Xander Hardsteen; Jordi van Eijk, Luke van Veen ©, Rik Verkerk, Ravi Pijper; Aimsley van der List (46. Renzo Wijfjes), Peter Burgmeijer, Fabio Dos Santos; Rowan Sassen, Milan Hoogervorst, Michael Heemskerk