Nicolaas Boys bekroont zonnige voetbalmiddag met eerste driepunter

Nieuwveen | Op een zonovergoten sportcomplex waren alle ingrediënten aanwezig om er een schitterende voetbalzondag van te maken. En het werd voor Nicolaas Boys een heerlijke middag, SEP werd met een 2-4 nederlaag teruggestuurd naar Delft.

In de openingsfase ging het over en weer, maar het waren de bezoekers met de eerste kans van de wedstrijd. Een vrije schietkans in de zestienmeter ging hoog over het doel van Michael van Nijnatten. Na een kwartier spelen kwam Nicolaas Boys aan de leiding. Een voorzet van Ravi Pijper werd binnen gekopt door de nog altijd pas zeventienjarige Finn Janmaat: 1-0. Na deze openingstreffer kreeg Joey van den Haak een mogelijkheid via een vrije trap, maar zijn doelpoging was een eenvoudige prooi voor de SEP-goalie. Daarna waren het de bezoekers die weer een aantal keer gevaarlijk opdoken voor Van Nijnatten. Eén keer zag hij de bal net over zijn doel gaan en de andere keer bracht hij zelf verdienstelijk redding in de korte hoek.

‘In de slotfase hebben we Michael van Nijnatten een beetje in de steek gelaten, het was niet nodig om vandaag een goal tegen te krijgen’

Peter Burgmeijer | Aanvoerder Nicolaas Boys

Na de thee liet Nicolaas Boys in de eerste vijfentwintig minuten geen spaan heel van Voetbalvereniging Sport en Plezier. Van den Haak was bij een corner trefzeker met zijn hak, nadat een minuut eerder aanvoerder Peter Burgmeijer zijn kopbal gekeerd zag worden. Via Fitz MacLean kwam Nicolaas Boys nog binnen het uur op 3-0. De doelman van de geel-rode formatie bracht redding op een afstandsschot van Ravi Pijper, maar MacLean zag de daaropvolgende rebound wel tussen de palen belanden. Even later was Janmaat dichtbij zijn tweede treffer van de middag, maar zijn schot trof de binnenkant van de paal. Vlak daarna was hij alsnog de gevierde man na goed voorbereidend werk van Van den Haak: 4-0.

Na deze vierde treffer verslapte de thuisploeg en kreeg Van Nijnatten een tegentreffer om zijn oren. Diezelfde goalie zorgde er echter voor dat het niet nog spannender werd. Toch moest hij in de slotminuut nog eenmaal capituleren en werd de eindstand op 4-2 bepaald.

Aanvoerder Peter Burgmeijer was content met het optreden van zijn ploeg, maar zag ook enkele verbeterpunten. ‘We hebben een goede wedstrijd gespeeld. Met rust was het slechts 1-0, dat was te weinig, we hadden met ruimere cijfers voor moeten staan. Na de rust kwamen we erg sterk de kleedkamer uit, waren we als team écht goed bezig, creëren we een aantal goede aanvallen en kansen, en namen we al snel een 3-0 voorsprong. Daarna lieten we Michael (van Nijnatten, red.) een beetje in de steek door niet goed te verdedigen, want het was niet nodig om een goal tegen te krijgen vandaag. Al met al was het een prima pot, nu moeten we nog verder werken aan de conditie om dit negentig minuten vol te houden.’

Michael van Nijnatten; Jordy van Eijk (86. John Sassen), Rik Verkerk, Joël Verlaan, Matthijs Egberts; Joey van den Haak (72. Rocco Uijttewaal), Joost Verkerk, Peter Burgmeijer ©, Ravi Pijper; Finn Janmaat, Fitz MacLean (63. Sjef de Groot)

Foto’s Kees Verhaar (klik hier voor meer foto’s)