Koploper Koudekerk krijgt Altior pas in extremis op de knieën

Koudekerk | Een goed spelend Altior is er niet in geslaagd om kampioenskandidaat Koudekerk punten af te pakken. In een leuke, spannende en enerverende wedstrijd moest de thuisploeg tot het uiterste gaan om de ploeg van Arjan van der Laan op de knieën te krijgen.

Op het zonnige en gezellig drukke Sportpark Gruttolaan in Koudekerk was het verrassend genoeg Altior dat vanaf het eerste fluitsignaal het initiatief nam. Met aanvoerder Tom van der Weijden als inschuivende centrale verdediger werd er steeds een man meer gecreëerd en werden de spitsen goed gevonden. Doelpogingen bleven echter uit.

Aan de andere zijde was de eerste goede aanval wél direct raak. Van dichtbij wist Mitchell Bons een voorzet in de verre hoek te koppen. Altior was niet uit het veld geslagen. In de achtentwintigste minuut was Ed van der Weijden zijn directe tegenstander te snel en bracht Luuk den Haan in stelling. Met twee verdedigers in de rug wist hij op handige wijze de bal in de korte hoek te plaatsen. Vijf minuten later kwam Altior goed weg toen een schot van Jari Meertens via de binnenkant van de paal weer terug in het veld kwam. Toch was het Koudekerk dat de rust in ging met een voorsprong, want in de extra tijd werd een verre voorzet bij de tweede bal simpel door opnieuw Bons binnen getikt, 2-1.

Na rust wist Altior al snel de opgelopen schade weer te herstellen. Het zette steeds druk op de thuisploeg en drie minuten na de thee leverde dit balbezit op voor de bezoekers. Een steekpass bereikte Ed van der Weijden die koel en beheerst voor de gelijkmaker zorgde. Tien minuten na rust betekende het kantelpunt in de wedstrijd. Tom van der Weijden trok aan de noodrem en de prima leidende Manon Plandsoen toonde hem zijn tweede gele kaart van de middag. Tot overmaat van ramp werd de vrije trap ook nog door Sem van Aalst prachtig over de muur binnengeschoten.
Ruim een half uur had Altior de tijd om met een man minder een achterstand weg te werken. Met heel veel energie wist Altior stand te houden en in de 77e minuut Bram Hartveld na een lange rush een prima voorzet af op de ingevallen Rick Keijzer die hard richting het Koudekerk doel volleerde. Onderweg kwam de bal op een hand en scheidsrechter Plandsoen wees direct naar de stip. De ingevallen Tim Heikoop maakte hier dankbaar gebruik van en tilde de stand naar 3-3.

“Dit is eigenlijk ons seizoen in een notendop”

Tim Heikoop dacht met zijn ploeg een punt over te houden aan het duel tegen Koudekerk

Koudekerk moest komen om de titelkansen in leven te houden maar met veel inzet wisten de bezoekers stand te houden. Door de vele wissels, drinkpauze en een aantal blessurebehandelingen werden er terecht acht minuten blessuretijd bijgeteld.
Altior-keeper Mike van Tol hield met een geweldige redding in de vierde extra minuut zijn ploeg nog op de been maar was werkelijk kansloos toen oud-TAVV’er Youri Looyestijn drie minuten later een afgeslagen corner in één keer uit de lucht nam en de bal in de rechterbenedenhoek volleerde…

Tim Heikoop, die na weken blessureleed eindelijk weer eens minuten maakte, vatte het goed samen: “Dit is echt zuur en ook een beetje ons seizoen in een notendop… We maken het bijna iedere tegenstander lastig, maar steeds weer valt het kwartje net de verkeerde kant op. Ik weet ook niet precies hoe vaak we dit seizoen al een tegengoal hebben gehad in de blessuretijd maar naar mijn idee vrij vaak.”
Kijkend naar de wedstrijd zei hij: “We maken het onszelf voor rust een paar keer heel moeilijk en dit levert ook twee tegengoals op. In de rust werd aangegeven hoe dit beter kon. We begonnen de tweede helft sterk en dit leidde tot de gelijkmaker. Helaas liep Tom daarna tegen de rode kaart aan, hierna was het vooral tegenhouden en hopen op een counter. Dan maakt je via de penalty nog gelijk en denk je dit over de streep te trekken tot die laatste volley…”

Doordat ook Lugdunum niet wist te winnen staat Altior nog altijd op een P/D-plaats. Volgende week kan men thuis tegen Zevenhoven middels een driepunter directe degradatie voorkomen.