0172SPORT, Bodegraven-Sportief

Sportief pakt de volle buit in zinderend duel tegen concurrent Bodegraven

Bodegraven | Een “zespuntenduel”. Zo werd de wedstrijd tegen concurrent Bodegraven vooraf door menigeen beschreven. Een uiterst belangrijk duel dus voor de ploeg van trainer Cor Stoof om afstand te nemen van de onderste plaatsen. Bij winst kon men maar liefst drie plaatsen stijgen, naar de negende plaats, een plek die aan het einde van het seizoen lijfsbehoud betekend. Er was dus alles aan gelegen de volle buit mee te nemen uit Bodegraven. Na een zinderend duel, waar alles in zat wist de Green White Army uiteindelijk in de absolute slotfase de overwinning veilig te stellen.

De eerste minuten van het duel zag het daar niet naar uit, want al binnen twee minuten moest doelman Nick Stark de bal uit het doel halen. Slecht ingrijpen van de Sportief-verdediging betekende de vroege 1-0 voorsprong voor de thuisploeg. Nog geen vijf minuten later had Stijn Molenaar de gelijkmaker moeten maken maar hij faalde in kansrijke positie. Het bleek de opmaat voor meer want Sportief werd sterker en het was Molenaar die zich in twaalf minuten tijd kroonde tot de man of the match. In de zestiende minuut kwam Sportief op gelijke hoogte. Een goede aanval over links eindigde bij Sven van Oudenallen maar hij zag zijn schot worden gekeerd door de Bodegraven-doelman Marco Vonk. Molenaar was er echter als de kippen bij om uit de rebound de gelijkmaker aan te tekenen. Nog geen twee minuten later schoot Molenaar zijn ploeg op voorsprong. Een diepe bal van aanvoerder Tosca Wens bereikte de hardwerkende en altijd lastige aanvalsleider, die vervolgens zijn directe verdediger uitkapte en de bal in de verre hoek plaatste. Tien minuten later leek het duel beslist toen Molenaar binnen het strafschopgebied snoeihard werd neergehaald door Vonk en de scheidsrechter niets anders kon doen dan de bal op de stip leggen. Vonk ontsnapte aan een rode kaart, en bleek vervolgens kansloos op de inzet van zijn ‘slachtoffer’ want Molenaar ging zelf achter de bal staan en schoot feilloos binnen. Een zuivere hattrick dus en een op het oog veilige voorsprong. Op het zware veld leek Sportief conditioneel beter dan het aangeslagen Bodegraven, toch kwamen zij na iets meer dan een half uur spelen vanuit het niets terug in de wedstrijd toen zij de 2-3 op het bord zetten. Het laatste kwartier van de eerste helft was het vervolgens overleven, maar de manschappen Cor Stoof gingen met een marge van een goal richting de thee.

De tweede helft bleef hattrick-held Molenaar geblesseerd achter in de kleedkamer en nam Youri Querreveld zijn plaats als aanvalsleider over. Sportief had het moeilijk zonder Molenaar en Bodegraven kreeg kansjes op de gelijkmaker. Deze viel dan ook na een uur spelen. Een crossbal vanaf rechts bereikte aanvaller Mitchel van der Tier en hij schoof de bal in de verre hoek achter de kansloze Stark. Stoof wisselde na in korte tijd driemaal en dit kwam het spel van Sportief ten goede. Sportief herpakte zich, kreeg weer wat meer grip op het middenveld en een kwartier voor tijd kreeg aanvoerder Tosca Wens de mogelijkheid op de 3-4. Zijn lob ging echter net over het doel van Vonk. De wedstrijd leek te eindigen in een doelpuntrijke remise, maar invaller Querreveld dacht daar anders over. Net voor het verstrijken van de tijd was het Joel Verkerk die Wens bereikte, de aanvoerder liet het leer echter uiterst slim de lopen voor de achter hem vrijstaande Querreveld. De spits aarzelde niet en knalde de bal van een meter of achttien snoeihard in de korte hoek onder goalie Vonk door, 3-4. Een ontlading van jewelste volgde en de o zo belangrijke punten gingen mee naar Woerdense Verlaat.

‘Na zo’n moeizame tweede helft is het des te lekkerder om ‘m vlak voor tijd binnen te rammen’

Matchwinner Youri Querreveld

Matchwinner Querreveld was in zijn nopjes met de winnende treffer die drie hele belangrijke punten opleverde: ‘Het is niet makkelijk als je moet invallen voor Stijn die zo aanwezig is en drie doelpunten en vervolgens spelen we zo’n moeizame tweede helft. Het is dan natuurlijk des te lekkerder wanneer je zo vlak voor tijd de winnende binnen kan rammen.’
‘Van de onderste ploegen en directe concurrenten moet je winnen en dit doen we tot nu toe goed. Hopelijk kunnen we volgende week tegen VEP weer drie punten pakken en verder afstand nemen’, aldus een eveneens blije Tosca Wens.