Sportief op eigen terrein onderuit tegen Siveo ‘60

Woerdense Verlaat | Sportief is het bekeravontuur geëindigd met één punt. Na de remise tegen Floreant en de ruime nederlaag tegen Zevenhoven, werd het derde duel verloren van buurman Siveo ’60.

Ondanks dat Sportief redelijk begon aan het duel was Siveo de eerste helft de bovenliggende partij. De mannen van Johan Peper waren in de openingsfase dichtbij de 1-0, maar een inzet van Daniël van Leeuwen kwam buiten het bereik van Siveo-goalie tegen het verticale aluminium. Na een minuut of twintig braken de steeds sterker wordende bezoekers de ban vanuit een corner. Onoplettendheid zorgde ervoor dat Ricardo Wursten vrij kon inkoppen.

De tweede helft ging Sportief op zoek naar de gelijkmaker maar erg succesvol was men hierin niet. Wederom een corner die weer Wursten bereikte die op schitterende wijze Nick Stark verschalkte, betekende na een uur de 0-2.
Luttele minuten later was het duel beslist toen een schot van afstand de 0-3 betekende. Sportief redde via Roy Baltus nog de eer, na een mooie aanval over diverse schijven.

Jorg van der Laan is nog in het ongewisse hoe zijn ploeg er vlak voor de competitiestart voor staat: “Of we er klaar voor zijn is lastig te zeggen. We hebben in de voorbereiding bij vlagen goede dingen laten zien, maar hebben louter tegen derde en vierdeklassers gespeeld. Dinsdag verloren we bijvoorbeeld nipt van Woubrugge. Vandaag begonnen we bijvoorbeeld ook goed, maar daarna was het niet best. Zaterdag beginnen we echt, dan moeten we er staan.”

Achtrieffoto: Kees Verhaar