0172SPORT, Altior-Pancratius

Altior en Kagia na matig duel in evenwicht

Langeraar | Altior ontving afgelopen zaterdag in de laatste bekerwedstrijd het Kagia van trainer Hein Leliveld. De equipe van Leliveld komt uit in de zaterdag tweede klasse, een prima meetmoment dus voor de ploeg van Arjan van der Laan aangezien zij voornemens zijn volgend seizoen op hetzelfde podium te gaan acteren.

Beide ploegen werkten een matige wedstrijd af waarin de beste kansen voor de thuisploeg waren. Zo kreeg Tim Heikoop na een paar minuten spelen al de uitgelezen kans om de score te openen maar de Kagia-doelman bleek een niet te nemen horde voor de rappe aanvaller. Bram Hartveld was nog het dichtste bij een treffer, maar hij zag zijn inzet tien minuten voor rust op de kruising uiteenspatten.
Kagia kwam niet tot uitgespeelde kansen en was alleen gevaarlijk via een vrije trap die uiteindelijk naast het doel van Jeroen Sassen eindigde.

“We waren niet zo effectief als tegen TAVV”

Tom van der Weijden over de vele kansen

In de tweede helft werd er ook niet meer gescoord, ondanks een drietal goede kansen. Heikoop ging tweemaal op het vijandelijke doel af, maar faalde even zo vaak. Rick Keijzer nam de doelman vanaf randje zestien ook nog eenmaal onder vuur met een gevaarlijk schot, maar het was allemaal niet genoeg een doelpuntloze puntendeling te voorkomen…

Aanvoerder Tom van der Weijden was na afloop vooral niet tevreden over het vertoonde spel. “Qua voetbal hebben we geen goede pot op de mat gelegd. We waren slordig aan de bal en wat er in resulteerde dat we ‘m steeds te snel kwijt waren. Ook konden we voorin de bal zelden vast konden houden. Desondanks creëren we zo’n kansen waaronder een aantal hele grote. Helaas waren ditmaal niet zo effectief als in de wedstrijd tegen TAVV. Verdedigend was het beter, Kagia heeft geloof ik maar één keer op doel geschoten. Vandaag was het niet goed, maar al kijk ik de andere wedstrijden in de beker dan ben ik wel tevreden wat we op de mat hebben gelegd.”

Archieffoto: Kees Verhaar

Sportief op eigen terrein onderuit tegen Siveo ‘60

Verzwaarde degradatieregeling in 2e t/m 4e klasse