0172SPORT, Bodegraven-Sportief

Sportief maakt het zichzelf onnodig moeilijk maar pakt wel de punten

Woerdense Verlaat | Sportief heeft ook de derde wedstrijd van het seizoen winnend afgesloten. Makkelijk ging dit echter niet, wat heet, de ploeg van Johan Peper had de nodige moeite met tegenstander Football Factory. Een rode kaart twintig minuten voor tijd bood hulp, waardoor de groen-witten uiteindelijk nog de winst pakten.

Sportief opende het duel furieus tegen het ook nog ongeslagen Football Factory. Al na twee minuten was er een mogelijkheid voor Roy Fransen, maar zijn inzet werd door een verdediger van de doellijn gehaald. Drie minuten later was het wel raak, Tosca Wens stuurde Stijn Molenaar de diepte in die niet zelfzuchtig was en Daniel van Leeuwen een niet te missen kans bood, 1-0. Weer enkele minuten later was het diezelfde Wens die opnieuw Molenaar de diepte in stuurde maar in een één tegen één duel bleek de goalie van Football Factory de sterkste. Na deze sterke fase van Sportief zakte het tempo en gaven de bezoekers wat meer druk naar voren. Dit leverde na iets meer dan twintig minuten de eerste echte mogelijkheid op voor de ploeg uit Leiden, het afstandsschot werd echter schitterend gered door keeper Bjorn van der laan. Niet veel later moest de Van der Laan wel de bal uit het net halen, een foute pass dwars door het midden van Julien Tamse kwam zo in de voeten van de spits van Football Factory, die twijfelde niet haalde schitterend uit. Tien minuten voor rust leken de Leidse studenten zelfs de leiding te pakken maar deze werd geannuleerd wegens buitenspel.

In de vijftigste minuut werd het alsnog 1-2 en hier ging een gigantische fout van doelman Van der Laan aan vooraf. Hij nam teveel tijd bij een terugspeelbal, werd opgejaagd en schoot het leer tegen de tegenstander op waardoor de bal in het verlaten doel rolde. Het duurde tot de vijfenzestigste minuut voordat Sportief weer een noemenswaardige kans kreeg, maar na goed voorbereidend werk van Molenaar was het schoot Van Leeuwen net naast.

Na iets meer dan zeventig minuten werd Sportief in het zadel geholpen door Football Factory. Een onbesuisde tackle rond de middenlijn werd bestraft met rood en Sportief had dus nog zo’n twintig minuten de tijd om met het numerieke voordeel de achterstand om te buigen. De gelijkmaker viel in de tachtigste minuut, en kwam op naam van Van Leeuwen die na een schitterende actie van de ingevallen Youri Querreveld de bal in de verre hoek schoof. Nog geen twee minuten later was de comeback compleet en kwam de groen-witte formatie op voorsprong. Een prima voorzet van Tamse kwam perfect op het hoofd van Jorg van der Laan die kopte de bal prachtig in de verre hoek kopte, 3-2.

“Na de rode kaart konden we een tandje bijschakelen”

Tosca Wens kon na afloop opgelucht ademhalen

Sportief hield stand en door het verlies van Kamerik staat het (het met een wedstrijd meer) fier aan kop in de vijfde klasse.

Aanvoerder Tosca Wens was opgelucht dat de punten uiteindelijk toch nog in Woerdense Verlaat bleven: “We beginnen goed, komen terecht op voorsprong maar door individuele fouten komen we op achterstand en maken we het ons onnodig moeilijk. Na de rode kaart, die overigens geheel terecht was, konden we gelukkig met het hele team een tandje bijschakelen en de zo de drie punten in hier houden.”

Opstelling Sportief:
Bjorn van der Laan, Florian Nieuwkoop (60. Youri Querreveld) Jorg van der Laan, Justin Verkerk, Julien Tamse, Roy Fransen (46. Roy Baltus) Bob van den Haak (73. Sven van Oudenallen) Tosca Wens ©, Daniel van Leeuwen, Quinten Langelaan, Stijn Molenaar

Bron: Roy van Lith | Archieffoto: Gerard Haak

Nicolaas Boys wint overtuigend van Teylingen

Altior komt niet door ROAC-muur, incasseert twee vrije trappen én eerste nederlaag