Nicolaas Boys wint overtuigend van Teylingen

Nieuwveen | Voorafgaand aan de wedstrijd werd Teylingen door velen als favoriet gezien, maar Nicolaas Boys had hier lak aan en won overtuigend met 4-0. Na een matige seizoenstart was dit resultaat meer dan welkom voor de Nieuwveners.

Nicolaas Boys liet op het eigen veld zien dat het een ploeg is om rekening mee te houden. Met de terugkeer van een aantal belangrijke basisspelers en een aanvoerderswissel tikten de Nieuwveners eindelijk weer het niveau aan van de eerst helft van vorig seizoen. Teylingen kwam de gehele wedstrijd niet in haar spel door het goede druk zetten van Nicolaas Boys. De eerste kansen werden door onder ander Fitz MacLean en Peter Burgmeijer nog gemist maar, het goede spel werd in het laatste gedeelte van de 1e helft omgezet in een terechte 3-0 voorsprong.

Fitz MacLean opende de score na een heerlijke aanval. De bal werd vanaf rechts door Jordy van Eijk geopend op Sven Hoogervorst, deze gaf de bal goed mee op Ravi Pijper die met een goede voorzet de spits van Nicolaas Boys bereikte. Met een goed getimede kopbal kopte MacLean de bal in de verre hoek. Niet veel later was het Jordy van Eijk die de score verdubbelde door de bal na een goede voorzet van Sven Hoogervorst binnen te glijden. Op slag van rust werd de marge zelfs nog naar drie gebracht. Het hoge druk zetten van de Nieuwveners resulteerde in slordig balverlies van Teylingen, waarna Peter Burgmeijer de bal met links knap over de uit positie staande keeper in de goal plaatste.

“Om bovenin mee te doen hebben we wel iedereen nodig en hoop ik dat mijn spelers meer rekening houden met de wedstrijden en iets minder makkelijk afzeggen”

Mo Bougrine | Trainer Nicolaas Boys

Na rust namen de mannen van Mo Bougrine geen gas terug en bleven hoog druk zetten op Teylingen. In de zestigste minuut werd de laatste hoop op een resultaat voor de Sassenheimers zelfstandig de kop in gedrukt. Een harde charge rond de middenlijn op Jordy van Eijk werd door de jonge arbiter met rood beoordeeld. Dit was wellicht wat zwaar bestraft, aangezien Burgmeijer in de eerste helft voor een soortgelijke overtreding geel kreeg. Na de rode kaart kreeg Teylingen nog wel twee goede kansen om terug in de wedstrijd te komen. Beide werden knap gepareerd door Xander Hardsteen. In de achtentachtigste minuut werd uiteindelijk ook nog 4-0 gemaakt door Joost Verkerk welke de bal na een schot van MacLean in de rebound binnen kon tikken.

Mo Bougrine dacht net als iedereen op voorhand dat het een lastige wedstrijd ging worden: “Teylingen is een goede ploeg welke onder Rob Jonkman verzorgd voetbal willen spelen. Hierop hebben wij een plan bedacht waarbij we heel hoog druk zetten en fouten probeerden af te dwingen bij hun backs en nummer zes. Dit deden we heel goed waardoor ze geen moment in hun spel kwamen. Eigenlijk is het enige smetje op de wedstrijd dat we na de rode kaart het niet heel goed uitspelen en niet verder uitlopen.” De coach van de Nieuwveners is zeer content met zijn ploeg en geeft aan dat Nicolaas Boys het iedereen lastig kan maken dit seizoen. Hiervoor hoopt Bougrine wel op iedereen van zijn selectie te kunnen rekenen: “Om bovenin mee te doen hebben we wel iedereen nodig en hoop ik dat mijn spelers meer rekening houden met de wedstrijden en iets minder makkelijk afzeggen.”

Xander Hardsteen; Jordy van Eijk, Luke van Veen, Jari Wijfjes, Ravi Pijper; Peter Burgmeijer, Joost Verkerk, Sven Hoogervorst, Joey van den Haak ©; Fitz MacLean, Fabio dos Santos (65. Mike van der Aar)

Foto Kees Verhaar (klik hier voor meer foto’s)