Rohda '76 - Sportief, 0172SPORT

Sportief laat zich naar de slachtbank dirigeren door Rohda ´76

Bodegraven | Sportief heeft zich andermaal tekort gedaan door in Bodegraven tegen Rohda ´76 uiteindelijk kansloos met 6-1 te verliezen. Na een ruststand van 1-1, liep de thuisploeg in het laatste kwartier uit naar een op papier makkelijke en ruime overwinning.

De blauwhemden openden sterk en al na veertig seconden was daar de eerste mogelijkheid. De Bodengraafse spits Arnoud Trootst kwam na een voorzet vanaf de rechterkant een paar centimeter te kort de bal tot doelpunt te promoveren. Rohda ’76 dicteerde het spel en na tien minuten moest keeper Colin Griffioen handelend optreden na een prima afstandsschot. Na een kwartier spelen leek de thuisploeg op 1-0 te komen, een vrije trap vanaf de linkerkant was keeper Griffioen te machtig maar Stijn Molenaar kon met het hoofd nog redding brengen op de doellijn.
Na twintig minuten was daar de eerste kans voor Sportief. Molenaar zette goed en kwam in de drukte tot een schot maar deze bleek te slap om de doelman echt in de problemen te brengen. Nog geen twee minuten later kwam de formatie van Cor Stoof wel op voorsprong. Een schitterende aanval over vele schijven belandde bij Robin de Vink, zijn voorzet was op Kevin Haak was precies op maat waarna laatstgenoemde de bal schitterend met buitenkant rechts in de korte hoek schoot, 0-1.
Lang kon Sportief niet genieten van de voorsprong, Micheal Vijfhuizen verspeelde kinderlijk eenvoudig de bal op de middenlijn waardoor de Troost alleen op doelman Griffioen af kon. Hij bleef uiterst rustig en schoof de bal langs Griffioen in de goal, 1-1.
Voordat men in Bodegraven aan de thee ging, kregen beide ploegen nog een goede mogelijkheid om te scoren maar de tussenstand bleef onveranderd.

‘Na rust controleren we de wedstrijd en moeten we gewoon twee goals maken en deze pot beslissen’

Raymond Wens | Middenvelder Sportief

Na rust een heel ander Sportief. Waar het in de eerste helft tegen de verhoudingen in op voorsprong was gekomen overklaste de groen-witten tegenstander Rohda ’76 nu op alle fronten. In een tijdbestek van nog geen drie minuten had men zichzelf moeten belonen en afstand moeten nemen van de gastheren. Eerst werd Kevin Haak weggestuurd door Raymond Wens maar oog in oog met de doelman schoot hij jammerlijk naast, nog geen minuut later was het Stijn Molenaar die eenzelfde soort kans kreeg na een goede bal van Tosca Wens maar zijn inzet werd door de doelverdediger gestopt. Uit de daarop volgende corner kopte Tosca Wens rakelings over.
De drieënzestigste minuut kwam het kantelmoment; een terugspeelbal van Jesse Verkerk op keeper Griffioen stuiterde op toen de goalie de bal wilde wegtrappen. Via zijn been kwam de bal voor de voeten van Mitchell van Waveren die de bal in het lege doel tikte. Sportief was aangeslagen en binnen vijf minuten scoorde Jeroen van de Zande de 3-1.
De laatste twintig minuten zakte Sportief als een kaartenhuis in elkaar en kon invaller Jeroen Schouten nog een loepzuivere hattrick noteren, waardoor de uitslag op 6-1 kwam te staan.

Raymond Wens was na afloop zuur maar zag desondanks ook positieve punten. ‘We geven het hier gewoon weg. We knokken ons terug in de wedstrijd en hebben keihard gewerkt. Na rust controleren we de wedstrijd en moeten we gewoon twee goals maken en deze pot beslissen. Toen die goal uitbleef en we die ongelukkige 2-1 tegen kregen voelde je dat alles misging en geven we het compleet weg. We laten ons vervolgens wel erg makkelijk naar de slachtbank leiden, dat is niet goed. Volgende week tegen Woerden moet dat anders.’