Nieuwkoop na nipt verlies weer met lege handen

Nieuwkoop | Zaterdag stond voor SV Nieuwkoop de tweede competitiewedstrijd op het programma. Na de 1-0 nederlaag tegen Alphia van vorige week moest in eigen huis worden afgerekend met VVSB. Na negentig minuten waren het de bezoekers die met een minimaal verschil de volle buit mee terugnamen naar Noordwijkerhout.

Nieuwkoop heeft te maken met een flink aantal blessures waardoor Manfred van den Bosch jonge spelers de kans moet geven in de basis. Het jonge bloed moest in de openingsfase tegen VVSB nog een beetje op gang komen. Binnen de minuut kregen de bezoekers al een grote kans, maar doelman Thomas Boekestein bracht redding. Datzelfde deed hij vijf minuten later, toen een van de gevaarlijke voorhoedespelers ineens voor zijn neus verscheen. Nieuwkoop had in de eerste helft sowieso veel moeite met de snelheid van enkele VVSB-spelers. Na rust bleek de gevaarlijkste overigens gewisseld te zijn. Een leuke meevaller en ongetwijfeld afgekeken van PSV-trainer Roger Schmidt. Na een kwartier voetballen in de eerste helft was het VVSB dat op voorsprong kwam. Uit een vrije trap werd de 0-1 binnen gekopt.

Een volgende tegenvaller volgde na een klein half uur, toen Dave Verhage geblesseerd uitviel. Sem Meertens kwam voor hem in de ploeg. Ondertussen begon Nieuwkoop meer van zich af te bijten en de tegenstander meer en meer onder druk te zetten. Het leverde twee flinke kansen op, die niet werden benut. Kort voor rust was ook VVSB nog dichtbij een treffer, toen een inzet van dichtbij het doel hard op de lat werd geschoten.

Nieuwkoop kwam beter uit de kleedkamer en kreeg meer controle over VVSB. Zo nu en dan werden er ook kansen gecreëerd. Zo zagen we een kopbal naast vliegen, een schot net langs de paal scheren en een aantal reddingen van de VVSB-keeper. Nieuwkoop zocht ook meer en meer naar de ruimte achter de verdediging van VVSB, maar vaak was de laatste pass niet goed. In de slotfase kregen de oranjehemden steeds meer kansen, maar het ontbrak aan een uitgespeelde aanval. Aan de andere kant kwam het enige grote gevaar van VVSB notabene via een Nieuwkoop-speler, die de bal bijna in eigen doel werkte. Goals kwamen er niet meer, waardoor Nieuwkoop ook het tweede duel met 1-0 verliest. Volgende week wacht de derby tegen Aarlanderveen.