Sportief, Rohda '76, 0172SPORT, Stijn Molenaar

Sportief komt er niet aan tegen zeer verdedigend Rohda ‘76

Woerdense Verlaat | Sportief ontving op het eigen Govert van Tilburg complex het Bodengraafse Rohda ’76 dat het vooraf één puntje minder had dan de gastheer. Sportief legde de eerste helft een slechte wedstrijd op de mat en kwam de hierdoor ontstane schade na rust niet meer te boven, 1-2.

Sportief kwam in de eerste twintig minuten nog wel redelijk voor de dag en mocht topschutter Stijn Molenaar verwijten dat het niet op voorsprong kwam. Twee keer moest hij na een één tegen één duel in keeper Tim van Jaarsveld zijn meerdere erkennen. Aanvoerder Tosca Wens raakte met een kopbal nog het aluminium alvorens de bezoekers na vijfendertig minuten de leiding namen. Ongelooflijk slecht verdedigen en matig keeperswerk van Michael Vijfhuizen lagen aan de basis van de 0-1. Vijf minuten later ronde Rohda-middenvelder Steven Holthuijsen een mooie aanval met een hard schot vanuit de tweede lijn knap af, 0-2.

Na rust wist Sportief in een woud van verdedigers maar moeilijk een gaatje te vinden. Alleen Molenaar was met een kopbal op de lat dichtbij maar verder zakte de moed langzaamaan in de schoenen bij de ploeg van Cor Stoof. Tosca Wens keek gefrustreerd terug op de tweede helft. ‘Het had op een gegeven moment meer weg van een handbalwedstrijd in mijn optiek. Ze stonden gewoon met z’n elven voor het doel op een gegeven moment.’

‘Het had meer weg van een handbalwedstrijd in mijn optiek’

Tosca Wens | Aanvoerder Sportief

Wens stond iets minder dan twintig minuten voor tijd nog wel aan de basis van de aansluitingstreffer. Rohda dacht op 0-3 te komen maar het vlagsignaal werd enigszins laat toch nog overgenomen. Wens nam de bijbehorende vrije trap snel en verraste hiermee de bezoekers die nog aan het juichen ware en zodoende niet in positie stonden. Stijn Molenaar ontving het speeltuig, wist nu wél Van Jaarsveld te omspelen en tikte de 1-2 binnen.

Het slotoffensief van de groen-witte formatie leverde vervolgens niks meer op dan frustratie. Steeds weer liep het tegen de opgetrokken muur op. Rohda hield stand en passeerde zodoende Sportief op de ranglijst.