0172SPORT, Sportief-Zwammerdam

Sportief kansloos onderuit tegen Zwammerdam

Woerdense Verlaat | Sportief heeft op het eigen sportpark een uiterst kansloze 0-4 nederlaag geleden tegen Zwammerdam. De mannen van trainer Cor Stoof wisten in negentig minuten tijd zelfs geen enkele doelpoging te creëren.

Sportief begon nog hoopvol aan de wedstrijd, maar al na vijf minuten mocht keeper Ramon Alblas de bal uit het doel halen. Linksback Reijer Peters kreeg van de Sportief-verdediging een vrije doortocht en soleerde zich richting Alblas. Eenmaal oog in oog vond hij de verre hoek, 0-1.
De gehele eerste helft was Zwammerdam de bovenliggende partij, zonder echt hele grote kansen te creëren – Alblas diende alleen eenmaal handelend op te treden op een vrije trap van Lars Kremer – werd door Sportief de rust gehaald met een 0-1 achterstand.

‘We hadden vandaag niets in te brengen tegen een duidelijk veel sterker Zwammerdam. Zij waren op alle fronten beter.’

Stijn Molenaar | Aanvaller Sportief

De tweede helft startte Zwammerdam furieus. Twee minuten na rust kwam de thuisploeg met de schrik vrij toen een scrimmage voor het doel van Alblas tot ieders verbazing uiteindelijk naast het doel belandde. Na iets meer dan een uur kreeg Sportief de eerste (en tevens laatste) mogelijkheid om te scoren, de voorzet was de van de ingevallen Sjon Luyten op het hoofd van Stijn Molenaar maar zijn inzet ging twee meter naast het vijandelijke doel.
Direct na dit moment kwam Zwammerdam via aanvoerder Lars Kremer op 0-2, de voorzet was vanaf links en Kremer nam deze bal in één keer op de pantoffel, de bal leek een makkelijke prooi voor Alblas maar deze ging door de handen van de onfortuinlijke doelman het doel in. Zwammerdam zette aan, leek de marge te vergroten maar het was Sportief-aanvoerder Tosca Wens die een inzet van doellijn kopte. De 0-3 viel niet lang daarna. Het was Mitchell Bons die een corner tot doelpunt promoveerde.
Sportief was het kwijt maar Zwammerdam werd in deze fase alleen nog gevaarlijk middels afstandsschoten, waarbij moet gezegd worden dat keeper Alblas een paar keer prima optrad.
De wedstrijd leek op 0-3 te eindigen maar in de laatste minuut scoorde aanvoerder Kremer zijn tweede van de middag en werd het uiteindelijk nog een grote uitslag.

Stijn Molenaar kon na afloop niet anders dan zijn meerdere erkennen in de “Dammers”. ‘We hadden vandaag niets in te brengen tegen een duidelijk veel sterker Zwammerdam. Zij waren op alle fronten beter. Volgende week zijn we vrij en dan moet de focus op de week daarop. Dan ontvangen we hier Linschoten die maar één puntje meer hebben dan wij. We gaan er voor zorgen dat we de punten dan in Woerdense Verlaat houden.