De Plas pakt drie punten bij Wave in Delft

Delft | De Nieuwkoopse waterpoloërs waren zaterdag op bezoek in Delft bij het eerste team van Wave. Volgens de statistieken zou het een spannende pot moeten worden, gezien de posities op de ranglijst, plek zeven en acht.

De eerste periode creëerde De Plas enkele goede kansen, maar de keeper wist doelpunten te voorkomen. De Wave was meer trefzeker en maakte aan het eind van de eerste periode twee goals.

De tweede periode was De Plas scherper en Greig Bannatyne maakte snel de 1-2, waarna Janko van de Haak de gelijkmaker op zijn naam zette. Wave wist net voor de helftwissel toch weer de voorsprong te pakken op slechts twaalf seconden voor tijd.

In de derde periode zette Wave door en bracht het verschil op twee punten: 4-2. De teams waren erg aan elkaar gewaagd, hetgeen ook bleek uit het scoreverloop. Door doelpunten van Fred Verlooij en Thijs Valstar werd de stand weer gelijk getrokken. Net als de vorige periode wist Wave in de slotfase toch weer de voorsprong te pakken.

De laatste periode moest het gebeuren voor De Plas en de spelers voelden ook dat het mogelijk was. Binnen een minuut maakte Bannatyne de gelijkmaker (5-5), hetgeen De Plas extra stimulans gaf om door te stomen. Thijs Valstar bracht De Plas voor het eerst van de wedstrijd op voorsprong door zijn geliefde achterwaartse schot. Halverwege de periode maakte Lars van der Voorn weer een goal voor De Plas en bracht de marge op twee punten: 5-7. Met nog drieëndertig seconden te spelen vroeg Wave een time-out aan. De Plas wist dat Wave een zeer snelle goal nodig had om nog enige kans te maken. Door een snelle uitsluiting bij De Plas, kon Wave binnen acht seconden de aansluitende treffer maken: 6-7. Met nog vijfentwintig seconden te spelen ging Wave vol in de pressing om nog een laatste kans te forceren. De Plas hield echter de bal goed in bezit. Bij het uitspelen van de tijd schoot Peter Vork in de allerlaatste seconde raak en bracht de eindstand van 6-8 op het scorebord.

De Plas heeft inmiddels vier wedstrijden op rij gewonnen en staat netjes op de zevende plaats. Volgende week zal een zware dobber volgen, dan speelt De Plas in Oosterhout tegen De Warande, welke op de tweede plaats staat.

0172SPORT, Sportief-Zwammerdam

Sportief kansloos onderuit tegen Zwammerdam

Bleu Altior verliest de aansluiting met de middenmoot