0172SPORT, FC IJsselmonde, Sportief

Sportief heeft vizier niet op scherp staan in Rotterdam

Rotterdam | De tweede bekerwedstrijd van Sportief vond plaats onder de rook van de Rotterdamse Kuip waar FC IJsselmonde de gastheer was. De tegenstander had de eerste wedstrijd van de poule met 6-2 weten te winnen daar waar de bezoekers vorige week vorige week met 2-5 onderuit gingen. Wilde het nog kans maken verder te bekeren diende er dus een overwinning te worden geboekt.

Trainer Cor Stoof had in tegenstelling tot vorige week een wat ruimere selectie om uit te kiezen en ruimde voor Sven van Oudenallen – die heeft besloten dit seizoen weer beschikbaar te zijn voor het vlaggenschip van Woerdense Verlaat – en de van vakantie teruggekeerde Kris Baken een basisplaats in.
FC IJsselmonde begon goed aan de wedstrijd, vloog uit de startblokken en kwam middels een droog afstandsschot al na een minuut of tien op een 1-0 voorsprong. Sportief kon het spel niet maken, maar wist vanuit de omschakeling een aantal maal zeer gevaarlijk te worden. Zo kwam Baken tweemaal oog in oog te staan met de vijandige doelman maar wist hij deze even zo vaak niet te verschalken. Ook kwamen Jorg van der Laan en Stijn Molenaar door middel van kopkansen nog dichtbij de gelijkmaker. Aan de andere kant wist Bjorn van der Laan zich te onderscheiden met een knappe redding op een gevaarlijk afstandsschot.

Bob van de Haak bleef na rust achter in de kleedkamer waardoor spits Molenaar zijn plaats innam in de achterste linie. Dit bleek geen gelukkige keuze want al na een minuut kreeg Molenaar de bal tegen de hand die hij voor het lichaam hield. Gevalletje ‘aangeschoten hands’ maar de leidsman wees onverbiddelijk richting de stip. De elfmetertrap verdween achter Van der Laan en zodoende keek Sportief al vroeg in de tweede helft tegen een 2-0 achterstand aan.
De ploeg van Stoof bleef strijden, was nog een paar keer dichtbij de aansluitingstreffer maar FC IJsselmonde hield stand waardoor de groen-witte formatie andermaal met lege handen stond.