Nicolaas Boys speelt onnodig gelijk tegen Steeds Hooger

Nieuwveen | Nicolaas Boys was de eerste helft heer en meester tegen het Rotterdamse Steeds Hooger. De bezoekers mochten van geluk spreken dat het halverwege slechts 1-0 stond. Na negentig minuten waren zijn dan ook het meest gelukkig met de 1-1 eindstand.

De Nieuwveners begonnen uitstekend aan de wedstrijd. Het kreeg direct een grote kans via Sjef de Groot. Zijn kopbal – na een geweldige voorzet van Finn Janmaat – werd fraai gepakt door de Rotterdamse goalie. Na een kwartier spelen kwam Nicolaas Boys alsnog aan de leiding. Opnieuw een voorzet van Janmaat, ditmaal belandde deze via de lat voor de voeten van Fitz MacLean: 1-0. Via Sjef de Groot kreeg de zwart-groene formatie daarna twee dotten van kansen om de score te verdubbelen, echter stond het vizier nog niet op scherp bij de aanvalsleider.

Na de rust minder kansen voor Nicolaas Boys en kropen de bezoekers steeds meer uit hun schulp. Het kreeg enkele kleine mogelijkheden en een kwartier voor tijd ging de bal op de stip van waaruit het de gelijkmaker wist te produceren. In de slotfase werd bij de thuisploeg goaltjesdief Menno Moerdijk nog binnen de ploeg gebracht, maar ook hij wist niet meer het verschil te maken.

‘In de eerste helft waren wij veel beter en hebben we een hoop kansen gecreëerd. Qua veldspel waren we gelijkwaardig. De eerste helft was voor ons, de tweede helft voor hun, maar al met al hadden we moeten winnen’, aldus aanvoerder Peter Burgmeijer.

Michael van Nijnatten; Jordy van Eijk, Joël Verlaan (80. Rik Verkerk), Matthijs Egberts, Ravi Pijper; Joost Verkerk (80. Menno Moerdijk), Finn Janmaat, Fitz MacLean (60. Rob de Boer), Peter Burgmeijer ©; Sjef de Groot (60. Nick Teunissen), Jim Janmaat

Foto’s Kees Verhaar (klik hier voor meer foto’s)