Heren van Zwemvereniging de Plas zwemmen marathontocht van 15 km

Nieuwkoop | Zaterdag 5 september was de dag waar de lange afstandszwemmers van z.v. de Plas reikhalzend naar uit hebben gekeken. Door de Coronacrisis mochten de zwemmers van de Nieuwkoopse zwemvereniging al vanaf maart niet meer in zwembad de Wel trainen. Gelukkig liet het weer het toe om al vroeg de training te hervatten in de Nieuwkoopse plassen.

Eerst nog met zwempak (wetsuit) later kon er, door de hoge temperaturen zonder wetsuit getraind worden. Een groep van vijf heren van de waterpoloafdeling van de vereniging waren al snel erg enthousiast om een zeer lange afstand te gaan zwemmen als voorbereiding op het nieuwe waterpoloseizoen. Om goed voorbereid te zijn op die monstertocht, werd van april t/m augustus wekelijks drie keer getraind. Tussentijds werd er nog een afstand van tien kilometer afgelegd om te zien of de heren op de juiste weg waren. Dit was een succes dus werden de wekelijkse trainingsafstanden opgevoerd om zodoende klaar te zijn om op 5 september een afstand van vijftien km te kunnen zwemmen. De route werd bepaald, er zou gezwommen gaan worden van Tijsterman via de schepengaten, de sluis in slikkendam en dan door de kromme Mijdrecht naar de pannenkoekenboerderij in de Hoef.

Om acht uur s’ochtends werd er gestart vanaf de steiger bij Tijsterman. Het weer was perfect een klein zonnetje en wat wind. De watertemperatuur was rond de 19°C. Omdat er een lange tijd in het water verbleven moest worden, werd er met een wetsuit gezwommen. Uiteindelijk hebben de mannen na een tocht van bijna vijf uur de kant bij de pannenkoekenboerderij in de Hoef aangetikt. Een geweldige prestatie en goede voorbereiding op het komende waterpoloseizoen.

Wil je ook beter leren zwemmen? Geef je op bij zwemvereniging de Plas in Nieuwkoop. Op dit moment kunnen we weer veilig in het zwembad de trainingen houden. Volgend jaar rond mei kan er weer in de Nieuwkoopse plassen getraind worden! Er zijn verschillende afdelingen bij de vereniging zoals: waterpolo, conditiezwemmen, openwaterzwemmen, wedstrijdzwemmen en trimzwemmen, er is voor iedereen en elk niveau een trainingsgroep.

Kijk op: www.zvdeplas.nl

0172SPORT, FC IJsselmonde, Sportief

Sportief heeft vizier niet op scherp staan in Rotterdam

Jeugdvoetbaldagen in Langeraar tijdens de herfstvakantie