Sportief heeft geen kind aan THB en boekt monsterzege

Woerdense Verlaat | Twaalf minuten duurde het voordat de eerste bal in het netje ging, maar acht minuten later was de wedstrijd al gespeeld en stond het al 4-0. Het bleek de opmaat naar een monsterzege voor de groen-witte formatie van Johan Peper, die als coach dus een heerlijk competitiedebuut beleefde.

Het was aanvoerder Tosca Wens die de eerste minuten met crossballen aan het smijten was. De aanvoerder stond ook aan de basis van de openingstreffer toen hij Daan Koot bereikte, die het overzicht hield en Daniel van Leeuwen een niet te missen kans bood, 1-0. Nog geen twee minuten was het wederom Wens met een crossball, ditmaal op de mee opgekomen Julien Tamse die nam het leer perfect aannam en vervolgens prachtig in de verre bovenhoek krulde, 2-0. Toen niet veel later ook de derde treffer viel was het duel beslist. Een corner bal van THB werd weggewerkt en Stijn Molenaar kon het hele veld oversteken, hij behield het overzicht en gunde de meegelopen Koot het doelpunt, 3-0. Koot maakte na twintig minuten ook zijn tweede van de middag na wederom een mooie aanval.
Twee minuten later moest THB verder met tien man nadat de keeper hands maakte door de bal buiten zijn doelgebied weg te tikken toen Molenaar hem dreigde te verschalken. Toch deed THB vervolgens iets terug en dit was ook direct de mooiste goal van de middag. Een foute inspeelpass net over de middenlijn van Sportief kwam voor de voeten van een verdediger van THB die niet twijfelde en de bal van eigen helft over de kansloze Nick Stark heen schoot. Verder liet Sportief het niet komen. Zelf kwam men voor de thee nog driemaal tot scoren. Daan Koot maakte zijn hattrick compleet en ook Molenaar wist tweemaal raak te prikken.

“Dat je dertien doelpunten maakt is lekker wel voor het vertrouwen”

Daan Koot luisterde zijn rentree bij Sportief op met vier treffers

Het was niet lang wachten op de achtste treffer en deze kwam op naam van een THB verdediger die een ingedraaide corner achter zijn eigen doelman werkte. De 9-1 was wederom een schitterende goal van Koot, die werd met zijn rug naar de goal werd ingespeeld, wegdraaide en met links in de korte hoek binnenschoof. THB deed door concentratieverlies bij de thuisploeg direct wat terug, maar Mathijs Maaijen stelde snel orde op zaken toen hij na zeventig minuten de het scorebord dubbele cijfers liet vermelden. Het telraam werd erbij gehaald want ook THB kwam ook nog eenmaal tot scoren. Sportief bleef de aanval zoeken en via Van Leeuwen en tweemaal Stijn Molenaar tilde kwam er uiteindelijk een 13-3 overwinning op het scoreformulier te staan.

Daan Koot was na afloop tevreden met zijn rentree in het groen-witte shirt na zijn overstap van buurman NSV’46: “We zijn geen moment in de problemen geweest vanmiddag. De wedstrijd was al snel gelopen en na de rode kaart helemaal. We bleven daarna wel voetballen en dat je dan uiteindelijk dertien doelpunten maakt is lekker wel voor het vertrouwen. De drie tegendoelpunten zijn wel een klein smetje op de middag natuurlijk.”

Opstelling Sportief:
Nick Stark: Florian Nieuwkoop (55. Mathijs Maaijen), Justin Verkerk, Jorg van der Laan (55. Roy Baltus), Julien Tamse; Tosca Wens, Bob vd Haak, Daan Koot, Quinten Langelaan (75. Sven van Oudenallen); Daniel van Leeuwen (75. Mees Bodt), Stijn Molenaar.

Bron: Roy van Lith