Aarlanderveen overtuigend langs Koudekerk tijdens seizoensopening

Aarlanderveen | Tijdens de eerste speelronde stond er direct een Alphense derby op het programma. Het gepromoveerde Koudekerk kwam namelijk op bezoek bij Aarlanderveen.

Al vroeg in de wedstrijd moest de thuisploeg in de achtervolging toen het een tegentreffer moest incasseren. Bij de eerste de beste kans voor Koudekerk was het direct raak. De ploeg van Sander van Dijk rechtte echter de rug en boog de achterstand nog voor de rust om in een voorsprong. Eerst was het aanvoerder Thom Nouwens die voor de gelijkmaker zorgde en Killian Bouwhuis maakte uit een snel genomen vrije trap de 2-1. Aarlanderveen had het aan zichzelf te wijten dat het maar met een marge van één de rust in ging, want het liet een aantal kansen onbenut om de score te vergroten.

“We hebben Koudekerk bij de strot gepakt en ze het onmogelijk gemaakt hun favoriete spel te spelen”

Sander van Dijk | Trainer Aarlanderveen

Invaller Sallem Chemlali zorgde na de rust voor de bevrijdende derde treffer en een andere invaller, Moussa Kalisse, maakte vervolgens de 4-1. Daarna deed Koudekerk nog wel wat terug, maar het was niet meer in staat om er nog echt een wedstrijd van te maken.

Aarlanderveen trainer Van Dijk was na afloop erg tevreden over zijn ploeg. “Ik denk dat we dik verdiend gewonnen hebben. Als je dan toch iets kritisch moet noemen is dat we het duel eerder hadden moeten beslissen. Gezien het aantal kansen hielden we Koudekerk veel te lang in de wedstrijd. Maar ondanks de lastige omstandigheden hebben we denk echt een goede wedstrijd gespeeld. We hebben Koudekerk bij de strot gepakt en ze het onmogelijk gemaakt om hun favoriete en dominante spel te spelen”.