Sportief heeft ditmaal geen kind aan Rijnstreek en wint met ruime cijfers

Woerdense Verlaat | Nadat Sportief in oktober duur puntverlies leedt in Nieuwerbrug, heeft het nu de thuiswedstrijd kinderlijk eenvoudig gewonnen van Rijnstreek. Na een ruststand van 3-0 stond er na negentig minuten voetbal 8-1 op het scorebord.

Sportief startte wat stroef, had veel de bal maar tot echte kansen kwam de groen-witte formatie van interim coach Cock Wens niet, totdat na twintig minuten spelen Stijn Molenaar met een schitterende steekbal Daan Koot alleen voor de goalie van Rijnstreek zette. Koot bleef kalm en schoof de bal onder de uitkomende doelman door, 1-0.
Na iets minder dan een half uur spelen werd de marge verdubbeld. Daan Koot omspeelde op fraaie wijze twee verdedigers behield het overzicht en Justin Verkerk kon het leer in het doel schuiven.

Rijnstreek probeerde het wel maar de verdediging van Sportief stond prima zijn mannetje. Na vierendertig minuten spelen onderschepte Jorg van der Laan de bal halverwege eigen helft en gaf een prima diepe bal op Stijn Molenaar die de bal prachtig over de Rijnstreek-keeper heen stifte. Sportief kreeg nog een tweetal mogelijkheden maar was in het restand van de eerste helft niet scherp in de afronding.

De tweede helft begon Sportief slordig en was het aan doelman Bjorn van der Laan te danken dat de marge tot de vijfenvijftigste minuut drie bleef. Tien minuten na de thee moest Van der Laan namelijk wel vissen. Na slordig balverlies op het middenveld wist de spits van Rijnstreek dit keer wel raad met de aangeboden kans en verkleinde de marge zodoende naar twee.
Gelukkig bleef een deja-vu uit (in Nieuwerbrug leidde Sportief ook met drie goals verschil en werd er dus alsnog gelijkgespeeld) want direct vanaf de aftrap werd het 4-1 nadat Molenaar een lange bal op waarde inschatte, de achterlijn haalde en Tosca Wens in stelling bracht. De aanvoerder zag zijn inzet nog worden gekeerd, maar Roy Baltus was er als de kippen bij om de bal binnen te tikken. Sportief gaf vanaf dit moment niets meer weg en speelde vol voor een grote overwinning. Na vijfenzestig minuten werd de mooiste van de middag gemaakt na wederom een schitterende actie van Molenaar die de bal vervolgens teruglegde op de inkomende Koot. Het schot van de lange middenvelder schot vloog als een granaat binnenkant paal achter de kansloze goalie van de Rijnstreek binnen.

“Jammer dat we na rust net even iets verslappen”

Daan Koot baalde van de tegengoal en dacht dat er misschien nog een hogere uitslag mogelijk was

De thuisploeg bleef de aanval zoeken en de ingevallen Daniël van Leeuwen kon na bijna zeventig minuten zijn eerste van de wedstrijd maken na het eindstation te zijn van een mooie aanval, 6-1.
Drie minuten later moest goalie Bjorn van der Laan nog eenmaal handelend optreden door een afstandsschot uit de winkelhaak te tikken. Het slotakkoord deze middag was voor good old Van Leeuwen. Negen minuten voor tijd maakte hij, andermaal op aangeven van Molenaar, de 7-1 en in de laatste minuut was de spits ook verantwoordelijk voor het slotakkoord. Middels een kopbal na een fantastische voorzet van Florian Nieuwkoop maakte de invaller zijn hattrick compleet.

Daan Koot: “Al met al een vrij makkelijke middag. Jammer dat we na rust net even iets verslappen, maar gelukkig na de tegengoal herpakken we ons prima en had de score misschien nog wel hoger uit moeten vallen.”