0172SPORT, Sportief - Alphense Boys

Sportief biedt één helft tegenstand in wedstrijd met twee gezichten

Woerdense Verlaat | Het Sportief-barpersoneel kon zaterdag de verbazing en het ongeloof van de gezichten aflezen toen de toeschouwers zich na vijfenveertig minuten even in de kantine gingen opwarmen. De thuisploeg stond namelijk met 2-1 voor tegen Alphense Boys, waar eerder dit seizoen nog kansloos met 10-0 van werd verloren. De voorsprong kon daarnaast ook nog eens dik verdiend genoemd worden…

Vooraf waren de bezoekers uiteraard de favoriet, maar daar was gedurende het eerste bedrijf niets van te merken. Sportief speelde de gehele eerste helft beter, was feller in de duels en deed dat ook nog eens met bij vlagen verzorgt voetbal.

Het eerste wapenfeit kwam nog wel van Alphense zijde, maar deze inzet kon Colin Griffioen niet verrassen. De eerste goal viel dan ook aan de andere kant. Na zestien minuten bediende Kris Baken – na een prima actie – Stijn Molenaar die het leer in de touwen werkte, 1-0. Lang konden de groen-witten niet genieten van de voorsprong want nog geen twee minuten later was het alweer gelijk. De rappe buitenspeler van Alphense Boys snelde langs zowel Bob van den Haak en Jorg van der Laan, zijn voorzet was vervolgens op maat waarna de bal door de meegelopen spits onder doelman Griffioen door werd geschoven, 1-1.
Sportief liet het hier niet bij zitten en koos brutaal voor de aanval. Dit resulteerde tot kleine mogelijkheden voor Baken en Kevin Haak, alvorens na iets meer dan een half uur Stijn Molenaar onreglementair werd gestuit. Aanvoerder Tosca Wens meldde zich voor de vrije trap en zorgde vanaf een meter of twintig op schitterende wijze voor de hernieuwde voorsprong, 2-1. Sportief hield hierna tot aan de thee vrij gemakkelijk stand zonder zelf echt meer gevaarlijk te worden.

‘We speelden ongetwijfeld de beste eerste helft van het seizoen, maar geven het te makkelijk weg’

Sportief-middenvelder Roy Baltus

De tweede helft werd er eentje om snel te vergeten, binnen vijf minuten was de voorsprong alweer teniet gedaan en keek met tegen een 2-3 achterstand aan. Miscommunicatie leidde de 2-2 in en bij de 2-3 zag doelman Griffioen er bij een directe vrije trap niet goed uit. Sportief probeerde het nog wel kreeg twee mogelijkheden op de gelijkmaker, maar tot scoren kwam men niet. Door de ruimte die het liet kwamen de bezoekers er vaker en gevaarlijker uit, en dat resulteerde na een klein uur spelen in de genadeklap. In het laatste half uur vielen er nog vier goals en steeds was het Griffioen die mocht vissen. Zo werd het met een 2-8 eindstand wederom een wedstrijd met tien treffers, hoewel de wedstrijd nu wel twee gezichten kende.

Middenvelder Roy Baltus was na afloop zichtbaar aangeslagen: ‘We speelden ongetwijfeld de beste eerste helft van het seizoen, maar door persoonlijke fouten waaronder één van mij geven we het de tweede helft te makkelijk weg. Dat is balen, onnodig en mag natuurlijk niet gebeuren.’