Snellink maakt mooie stap naar JumboVisma, Wijfje voegt zich bij Anema

Noorden / Ter Aar | Schaatstalent Beau Snellink heeft de knoop doorgehakt en zijn keuze is gevallen op team JumboVisma, het team waar hij de afgelopen periode al ‘een kijkje in de keuken’ mocht nemen en mooie successen mee behaalde. Melissa Wijfje verlaat na iets minder dan een jaar Team IKO nadat dit niet de samenwerking bleek waar beide partijen op gehoopt hadden. De Ter Aarse zal komend seizoen uitkomen voor Team Zaanlander.

Aan interesse geen gebrek voor Snellink, zeker nadat hij zijn naam officieel vestigde met de mooie gouden plak tijdens het afgelopen WK afstanden op het onderdeel ploegenachtervolging. Samen met toekomstig ploeggenoten Patrick Roest en Marcel Bosker wist hij toch wel te verrassen door iedereen voor te blijven na een allerminst ideale voorbereiding. Een dag voor de start meldde Sven Kramer zich immers met een blessure af en werd Snellink naar voren geschoven. De talentvolle jongeling trainde in de aanloop naar het WK op uitnodiging van JumboVisma wel al mee en was zo onderdeel van ‘de bubbel’ waar men in verkeerde.

Vandaag is dus bekend geworden dat Snellink, die het talent zijn ontgroeit is en Team TalentNED achter zich laat, zich nu officieel ploeggenoot mag noemen van de mannen met wie hij zo uitermate succesvol was.
In een korte reactie geeft Snellink aan dat hij ‘super trots is en blij met de stap die hij nu maakt’. ‘Ik kan dan ook niet wachten en kijk enorm uit naar het aankomende seizoen’, aldus de Noordenaar.

Ook nieuwe ploeg voor Wijfje
Voor Wijfje komt met de overstap van Team IKO naar Team Zaanlander van Jillert Anema een einde aan een minder succesvol jaar dan gehoopt. Haar Nederlandse titel op de 1500 meter in 2019 wist ze niet te prolongeren en ook dit jaar miste ze naar eigen zeggen ‘de juiste afstemming’ om weer kans te maken op een titel. Op het NK Allround wist ze nog wel de 3000 meter op haar naam te schrijven en achter Antoinette de Jong tweede te worden. Het afgelopen WK verliep niet op de manier zoals zij gehoopt had en dit had mede met het gevoel te maken.
Bij Team Zaanlander hoopt ze weer in de juiste vorm te geraken richting de Olympische Spelen in Bejing.

Bij haar nieuwe team voegt Wijfje zich onder meer bij Irene Schouten, Marijke Groenewoud, Elisa Dul en Maaike Verweij, waarmee ze hoopt een combinatie te vinden richting de mass start en trainingen voor de ploegenachtervolging. Haar focus blijft echter liggen op de individuele afstanden.
‘Een nieuwe stap is altijd spannend, zeker als je niet erg van verandering houdt’, aldus Wijfje in gesprek met schaatsen.nl. ‘Het is makkelijk om bij het oude te blijven. Als topsporter wil je elk jaar het beste uit jezelf halen. Zo’n keuze maken is lastig en een kwestie van goed afwegen, of het nou een olympisch seizoen is of niet. Voor elke stap is het belangrijk om vooruit te gaan.’

Dennis van den Ing, Trainer in overweging, 0172SPORT column, 0172SPORT

De stip op de horizon is er nog niet

Webinars voor Nieuwkoopse sportclubs helpen met realiseren ambities