Snellink imponeert en pakt met tweede plaats op NK ticket voor WK Allround

Heereveen | In een deelnemersveld waarin bijna alle voor winterspelen geplaatste schaatsers ontbraken bemachtigde Beau Snellink op imponerende de zilveren plak tijdens de NK Allround. Door de tweede plaats in het klassement bemachtigde de Noordenaar tevens een ticket voor de WK Allround.

Marcel Bosker kroonde zich tot winnaar maar moest op de afsluitende 10 km wél tot het gaatje gaan. Hij had een voorsprong van 19 seconden opgebouwd en dit leek op voorhand voldoende, war het niet dat Snellink nog even een PR uit zijn schaats schudde en Bosker alsnog vol aan de bak moest. Snellink reed op de langste afstand een tijd van 12.58,29 een verbetering van ruim een seconde van zijn vorige PR dat hij eind december schaatste.
Mede dankzij een mooie tweede plaats op de 5000 meter mocht de 20-jarige plaatsnemen op het één na hoogste treetje op het ereschavot. Ploeggenoot Kars Jansman zorgde er met zijn derde plaats voor dat het volledige podium bestond uit Jumbo-Visma rijders.

Voor Snellink staan er mooie dingen te gebeuren. Eerst reist hij als reserve af naar Beijing om zich vervolgens te kunnen gaan richten op zijn eerste WK Allround. Hij heeft vandaag wederom laten zien dat daar rekening met hem gehouden mag gaan worden op de lange afstanden.

Melissa Wijfje komt te kort
De Ter Aarse Melissa Wijfje pakte de bronzen plak tijdens het NK en dat betekent dat ze zal ontbreken tijdens de WK Allround in Hamar aan zich voorbij zal moeten laten gaan. Op de 5000 meter reed ze de vierde tijd waar ze eerder op zowel de 3000 als de 1500 meter derde werd.

Foto: ©Jumbo-Visma / Instagram Beau Snellink

Dennis Tijssen ook volgend jaar trainer van TAVV

0172SPORT column Rick Sinnige, Sinnige teksten

Speeltuin Zeist