Seizoensoverzicht zondagvoetbal

Zowel Altior als Nicolaas Boys hadden hun doelen gesteld. Daar waar de Langeraarders zich vooral wilden handhaven in de tweede klasse sprak men in Nieuwveen hardop uit dat men ook een gooi wilde gaan doen naar die klasse. Dat was geen vreemde uitspraak, omdat men al enkele jaren zéér dichtbij die gestelde ambitie was….

Net als een seizoen eerder, toen alles nog nieuw was, startte Altior niet bepaald sterk. De eerste drie wedstrijden gingen allen verloren, maar na het behaalde punt tegen ASC op eigen veld volgde een week later een prachtige uitoverwinning bij Foreholte. Je hebt van die tegenstanders die jou goed liggen en je hebt ploegen waarvan je vooraf al bijna zeker weet dat er niets tegen te halen valt. In die eerste categorie vallen dus de Voorhouters. Het zou tot half december duren voordat er een vervolg gegeven kon worden aan die overwinning, want in die tussenliggende periode lukte er bijna niets. Bij Wippolder kreeg men de geest en ook een week later tegen HMSH waren de oranjehemden van scheidend trainer Manfred van den Bosch in cijfers duidelijk te sterk. Feitelijk gezien kwam de winterstop ongelegen. Maar toch startte men uitstekend. Teylingen werd op eigen veld te kijk gezet en drie weken later kon men de eerste thuisoverwinning van het seizoen begroeten. De doelstelling was hiermee bijna gehaald op eigen kracht, vlak voordat de KNVB zijn veto uitspraak over het restant van dit seizoen….

In Nieuwveen zal met met meer dan gemengde gevoelens terugkijken op seizoen 2019-2020. Weliswaar was West 2 het strijdtoneel, op papier gezien dan, maar men werd ingedeeld in een poule met teams uit de regio Haarlem, dat toch écht in West 1 gesitueerd is. Uit het oorspronkelijke district waren alleen Voorschoten ’97, Sporting Leiden, WVC en Van Nispen tegenstanders die men vaker trof in het verleden. Maar ook FC Aalsmeer en RKDES (eveneens oorspronkelijk uit West 1) werden meermaals bestreden. De tweedeling bleek al snel vormen aan te nemen, want de teams uit het voormalige West 1 scheidden zich min of meer af ten opzichte van de teams uit West 2. Na zes wedstrijden was er slechts één puntje gehaald in een thuiswedstrijd tegen Aalsmeer. Men kon als argument aanvoeren dat de kansen maar niet benut werden, maar hoe geloofwaardig is dat na zo vele nederlagen? Dan kun je niet meer spreken van louter pech. Het herstel werd ingeluid met een even knappe als ruime overwinning op eigen veld tegen Voorschoten ’97. Ook in De Zilk gingen de punten mee naar Nieuwveen. Tussendoor werd er verloren van één van de sterkste teams uit deze competitie (Bloemendaal) maar Sporting Leiden en VVH/Velserbroek moesten ook hun meerdere erkennen in de groen-zwarten. Het bleek een oprisping. Na de winterstop werd er, op een galavoorstelling in Kudelstaart na, geen enkele wedstrijd meer gewonnen en namen de zorgen week voor week toe. Men zou nog moeten spelen tegen alle concurrenten onder zich, maar al met al mogen we concluderen dat dit seizoen maar snel vergeten dient te worden. Met zestien punten uit zeventien wedstrijden sloot Nicolaas Boys dit seizoen af op de negende plaats, daar waar men vooraf zeker op méér had gerekend…

Door: André van der Voort
Archieffoto: Kees Verhaar

Theoretisch Gesproken, Theo Leliveld, Column, 0172SPORT

Jeugdopleiding

André van der Voort, 0172SPORT, column, Zeg het Voort!

Voorbeeldfunctie