0172SPORT, sv Nieuwkoop,

Seizoen Nieuwkoop gaat als een nachtkaars uit

Leiden | Daar waar Nieuwkoop pak ‘m beet een goede maand geleden nog volop in de race was voor een nacompetitie-ticket dreigt de ploeg van Michel Strating met nog drie wedstrijden voor de boeg ver weg te gaan zakken in de middenmoot.

Ook tegen het Leidse Lugdunum, dat met stadsgenoot Sporting Leiden nog strijd om de derde plaats én een nacompetitieticket, was het allemaal weer erg matig wat Nieuwkoop liet zien.
Het kan niet los gezien worden van de perikelen die zich een maand geleden afspeelden en hebben geleid tot het opstappen van twee selectiespelers. In de breedte komen de oranjehemden duidelijk te kort en dit breekt hen momenteel op.

‘Als je ziet dat we voor de rust eigenlijk maar twee keer voor hun doel zijn geweest, zegt dat genoeg lijkt me’

Michel Strating | Trainer sv Nieuwkoop

‘Het is momenteel heel matig wat we laten zien, we voetballen tot aan de helft van de tegenstander prima maar daarna maken we niet de juiste keuzes en zijn we niet in staat het de stegenstander écht moeilijk te maken. Dat we eigenlijk nergens meer om spelen is er ook debet aan de laatste weken’, aldus trainer Michel Strating. ‘Als je ziet dat we voor de rust eigenlijk maar twee keer voor hun doel zijn geweest, zegt dat genoeg lijkt me.’

En daarmee vatte Strating de eerste helft van zijn ploeg goed samen. Tegenstander Lugdunum was wel twee keer gevaarlijk geweest maar even vaak wist Thomas Boekenstein redding te brengen. Op slag van rust kwamen zij alsnog op voorsprong. Aanvoerder Jeffrey van Lith ging lelijk in de fout toen hij te nonchalant uitverdedigde rondom zijn eigen strafschopgebied. Dit resulteerde in balverlies, gevolgd door vasthouden van Van Lith en uiteindelijk een terecht toegewezen strafschop. Deze werd benut en met een 1-0 achterstand zocht Nieuwkoop de kleedkamer op.

De tweede helft was er ook één om snel te vergeten. Lugdunum had de voorsprong wat het wilde en bracht er met oud-international Tim de Cler nog een extra slot op de deur in en Nieuwkoop kon geen vuist maken. Strating zette nog aan voor een slotoffensief maar dit resulteerde zes minuten voor tijd in de 2-0 toen Lugdunum er in de omschakeling goed uitkwam en het duel besliste.