Nicolaas Boys zet goede reeks voort met zwaarbevochten overwinning op Hazerswoudse Boys

Nieuwveen | Ook de tweede competitiewedstrijd na de winterstop heeft Nicolaas Boys winnend afgesloten. Op eigen veld was het met 3-1 te sterk voor Hazerswoudse Boys en zet het hiermee de goede reeks voort. Voor de zesde competitiewedstrijd op rij werd er niet verloren en met de andere resultaten in de competitie slaat het nu een gaatje met de middenmoot en behoudt de aansluiting met de top van de ranglijst.

Op het hoofdveld aan de Willem Pieter Speelmanweg speelde Nicolaas Boys tegen Hazerswoudse Boys niet bijzonder goed, maar leverde het weer de nodige arbeid. De bezoekers uit Hazerswoude-Dorp deden niet onder voor de Nieuwveners en kon zich met regelmaat onder de druk uit voetballen. Hierbij werd veelal Jari Meertens gezocht die in een klassieke 4-3-3 formatie op “10” startte en hierbij een vrije rol had. Desondanks was het toch Nicolaas Boys welke bij hun eerste kans in de zevende minuut direct de leiding in het duel pakte. Na een goede opening van Fitz MacLean was het de jonge Sven Hoogervorst welke met een goede actie de bal vanaf een meter of achttien in de korte hoek schoot: 1-0. Hazerswoudse Boys lukte het in de eerste helft niet echt om voetballend tot grote kansen te komen. Wel was het een aantal keer gevaarlijk via corners en vrije trappen, alleen hield Nicolaas Boys hierbij de rijen gesloten.

Nicolaas Boys zelf kreeg in de eerste helft nog een paar keer de kans om de marge te vergroten. Eerst was het Milan Hoogervorst welke na knap doorkoppen van MacLean op een lange bal van keeper Hartsteen, de keeper van Hazerswoudse Boys probeerde te verschalken met een mooie boogbal. Echter kon Patrick van der Reest de bal al achterover duikend net keren. Vlak voor rust werd er nog een doelpunt van Peter Burgmeijer wegens buitenspel uit een vrije trap van Luke van Veen. Hazerswoudse Boys was er zoals gezegd vrijwel niet toe in staat geweest om keeper Hartsteen te testen in de eerste helft tot de blessuretijd zich aandiende. Hierin kwam een van de aanvallers van Hazerswoudse boys na een boogballetje over de verdediging één op één met Harsteen. Deze pareerde de inzet knap met een goede reflex. Overigens ging uiteindelijk ook de vlag omhoog voor buitenspel en zou dit mogelijke doelpunt sowieso niet tellen.

In de tweede helft kwamen er voor beide ploegen wat meer kansen en was het voor Hazerswoudse Boys bij de eerste beste kans ook direct raak. Nicolaas Boys stond niet goed bij een snel genomen vrije trap en de bal werd uiteindelijk doorgekopt en werd knap met de borst meegenomen en hard binnen geschoten door een van de voorwaartsen van Hazerswoudse Boys: 1-1. Lang kon Hazerswoudse Boys niet genieten van de gelijkmaker, want in de vijfenvijftigste minuut kreeg Nicolaas Boys een penalty na een slim uitgelokte overtreding op Rik Verkerk. Luke van Veen wist deze via de voeten van de keeper binnen te werken en zette Nicolaas Boys daarmee weer op voorsprong: 2-1.

Hazerswoudse Boys moest weer in de achtervolging en kreeg al snel een aantal goede kansen op de gelijkmaker. Eerst werd een gigantische kans nog verprutst, waarbij de bal na een goede voorzet voor het intikken leek. Nog geen minuut later leek Hazerswoudse Boys alsnog op gelijke hoogte te komen na opnieuw een vrije trap. De bal werd voorgezet en binnengekopt. Deze bal leek ruim achter de lijn te worden gekeerd door Hartsteen, echter had arbiter Van de Weteringh dit niet gezien. Hierna kwam Hazerswoudse Boys een hele tijd niet meer tot een grote kans op een paar afstandsschoten welke allemaal over of naast gingen na. Nicolaas Boys ging meer op de counter spelen en bracht hiervoor twee verse krachten voorin met de jongelingen Mike van der Aar en Per Burmanje. In de negentigste minuut leken de bezoekers toch nog de gelijkmaker te maken na opnieuw een vrije trap welke de zestienmeter werd ingepompt. De bal werd echter na een scrimmage net voor de lijn weggehaald door Rik Verkerk. Evenals vorige week werd in de blessuretijd de overwinning helemaal veilig gesteld. De pijlsnelle Per Burmanje kon na een slippertje achterin vanaf de middenlijn één op één gaan met de keeper en rondde koeltjes af: 3-1.

Verzorgster en staflid Lisa Huitink was zeer tevreden met de overwinning: “De eerste minuten liep het vrij stroef voor beide ploegen. Gelukkig voor Nicboys viel na 7 minuten de eerste goal. De wedstrijd kwam daarna niet mooi uit de verf. Hazerswoudse Boys speelde heel compact, waardoor het voor Nicboys moeilijk werd om goed op te kunnen bouwen. Beide ploegen waren wel fysiek aan elkaar gewaagd, waardoor de wedstrijd spannend bleef tot aan de 3-1.” Haar eigen rol binnen de selectie bevalt Lisa goed: “Spelers van het 1e en andere teams weten mij te vinden als ze klachten hebben en nemen mijn adviezen ook serieus. Mijn acties in het veld is eigenlijk maar 10% van wat ik doe. Het veld in komen is meestal om de spelers gerust te stellen, vaak hebben ze veel pijn en dan is het prettig om een bekend gezicht te zien die weet hoe ze moet handelen.”

Volgende week treedt Nicolaas Boys aan tegen SJZ. In de eerte speelronde werd op eigen veld 2-2 tegen hen gespeeld. Voor de Nieuwveners zou het lekker zijn om minimaal een soortgelijk resultaat neer te zetten alvorens het “de Koeten” uit Noorden ontvangt.