0172SPORT-CUP, TAVV, Winnaars TAVV

TAVV pakt de 0172SPORT-CUP

Langeraar | TAVV heeft Aarlanderveen onttroont als titelhouder van 0172SPORT-CUP. Onder het toeziend oog van veel sportliefhebbers die lange tijd niet hebben kunnen genieten van het amateurvoetbal, wist de ploeg van coach Dennis Tijssen in de finale af te rekenen met de voormalige eigenaar van het zilverwerk.

TAVV was het toernooi donderdag begonnen met een 3-2 overwinning op Altior maar de finale was na de eerste wedstrijd op zaterdag in ene ver uit zicht. Nieuwkoop – dat op dinsdag gelijkspeelde tegen Zevenhoven – bleek na 45 minuten namelijk met 2-1 te sterk voor de blauw-witte formatie van Tijssen. Nieuwkoop pakte de leiding in Poule A waar Altior op het hoofdveld met 1-0 wist te winnen van Zevenhoven.
In het duel tussen Altior en Nieuwkoop werd vervolgens niet gescoord, daar waar een overwinning van één van beiden de finale op leverde. Doordat TAVV op veld twee Zevenhoven met 2-0 wist te verslaan bereikte zij zo alsnog de finale met zes punten in de poule.

In Poule B was het snel beslist. Titelverdediger Aarlanderveen had na de nipte overwinning op dinsdag tegen Nicolaas Boys al drie punten en verdubbelde deze marge door Sportief met 2-0 opzij te zetten. Ook de derde poulewedstrijd wist de ploeg van de jonge trainer Sander van Dijk te winnen. Op het zwaar tegenvallende NSV’46 werd met minimale inspanning een 2-1 overwinning behaald. Wel maakte NSV’46-aanvaller Daan Vink in deze wedstrijd het doelpunt van het toernooi. Hij draaide rond de middenlijn naar binnen en zag in een oogwenk de keeper van Aarlanderveen ver voor zijn doel staan. Op geweldige wijze schoot hij het leer van grote afstand tegen de touwen.
NSV’46 eindigde het toernooi met nul punten. Naast de nederlaag tegen Aarlanderveen werd er op donderdag verloren van Sportief en liet Nicolaas Boys zien dat het klaar is voor de seizoen ouverture. Met een 3-0 zege deelde de ploeg van Mo Bougrine eerste tik op de neus uit aan de ploeg van Robert Swart. Ook Sportief werd verslagen door de ‘Zwart en Groen’ en zo eindigden zij op een knappe derde plek in het eindklassement.

De finale tussen Aarlanderveen en TAVV was snel beslist. Lyndon de Bruijn maakte al binnen vijf minuten de 1-0 in het voordeel van de Ter Aarders, Jeffrey Pieterse verdubbelde de score met zijn handelsmerk; een mooi aangesneden vrije trap in de benedenhoek.
Aarlanderveen probeerde van alles, was ook een aantal keer dichtbij de aansluitingstreffer maar moest na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Jesse Verduijn lijdzaam toezien hoe de cup werd uitgereikt aan TAVV-aanvoerder Lars van der Pijl.

Na de finale bleef het nog lang gezellig op het Altior-terrein en al met al kunnen we terugkijken op een meer dan geslaagd toernooi. Langs deze weg willen we nogmaals Altior bedanken voor de prettige samenwerking met in het bijzonder Arno van der Meer en voorzitter Dave Lieverse. Daarnaast bedanken we tevens de scheidsrechters Marcel Rietveld, Ruud Augustin, Martien Hendriks en Jesse Verduijn en fotograaf Kees Verhaar voor hun bijdrage en alle ploegen voor hun sportieve inbreng.

De editie van 2022 zal gehouden worden bij Nicolaas Boys en ook voor de twee edities daarna is inmiddels de gastheer duidelijk. TAVV zal de 0172SPORT-CUP in 2023 organiseren, Nieuwkoop mag de plannen gaan smeden voor 2024.

Foto’s: Kees Verhaar. Klik hier voor alle foto’s van de 0172SPORT-CUP

Oppermachtige Jetze Plat pakt gouden plak op de triatlon!

Tweede gouden plak voor Jetze Plat in Tokio!